Samospráva

Ružinov pokračuje v rekonštrukcii ciest a chodníkov

Mestská časť má v pláne kompletne obnoviť povrch na ôsmich cestách a viacerých chodníkoch. V tohtoročnom rozpočte má na to vyčlenených takmer 450-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov pokračuje v rekonštrukcii ciest a chodníkov
Zdroj: MČ Bratislava-Ružinov

Ružinov pokračuje v rekonštrukciách chodníkov a ciest vo svojej správe. Po obnove komunikácií na Ružomberskej a Ondavskej ulici sa začalo so stavebnými prácami na ulici Staré záhrady. Okrem výmeny povrchu cesty a priľahlého chodníka by mal pribudnúť aj priechod pre chodcov. Ten si pre zvýšenie bezpečnosti vyžiadali samotní obyvatelia, keďže ulica vedie k jednej zo základných škôl. Informovala o tom hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.

Práce pokračujú

Mestská časť má v pláne kompletne obnoviť povrch na ôsmich cestách a viacerých chodníkoch. V tohtoročnom rozpočte má na to vyčlenených takmer 450-tisíc eur. Obnovou by mali prejsť tiež cesty na ulici Na úvrati, na Bencúrovej ulici, na Kvetnej ulici, v úseku od Daxnerovho námestia po Miletičovu, či cesta na Solivarskej ulici, v časti od Drieňovej po Haburskú.

Rekonštrukcia čaká aj cestu na Mraziarenskej ulici, v úseku od Záhradníckej po Klincovú, a tiež chodník na Drieňovej ulici, v časti od ulice Maximiliána Hella po ulicu Dr. Vladimíra Clementisa. „Posledné rekonštrukčné práce sú plánované na september. Konkrétne ide o ulicu Na úvrati a o Bencúrovu ulicu,“ doplnila Šebová.

V roku 2016 obnovila samospráva sedem ciest, jeden križovatkový priestor a tri chodníky, ktoré spravuje, teda sídliskové cesty III. a IV. triedy. Za uplynulých sedem rokov ide celkovo o viac ako 40 ciest a 20 chodníkov za viac ako 1,3 milióna eur. Náklady hradila mestská časť, prispel tiež Bratislavský samosprávny kraj a súkromní sponzori.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM