Nina Táborská Samospráva

Ružinov ide robiť ďalšie dva územné plány zón, tento raz na lokalitu okolia trhoviska Miletičova

Už ôsmy a deviaty územný plán zóny ide spracovávať mestská časť Ružinov. Podrobnejšiu územnoplánovaciu dokumentáciu dostane lokalita Miletičova trhovisko a Líščie nivy-Palkovičova.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov ide robiť ďalšie dva územné plány zón, tento raz na lokalitu okolia trhoviska Miletičova
Zdroj: Dnes24.sk

„Zámerom je spodrobniť územný plán Bratislavy, ktorý je príliš všeobecný a dať budúcej podobe oboch lokalít jasné pravidlá,“ vyjadril sa starosta Ružinova Dušan Pekár. Územie Miletičova trhovisko je vymedzené ulicami Miletičova, Záhradnícka, Ružová dolina, Trenčianska. Na neho nadväzuje lokalita Líščie nivy-Palkovičova ohraničená ulicami Jégého, Stodolova, Palkovičova, Prešovská, Líščie nivy, Záhradnícka.

Mestská časť Ružinov začala aktuálne s procesom obstarania oboch územných plánov zón. „Vyzývame občanov, občianske združenia, občianske iniciatívy a podnikateľské subjekty, aby v termíne do 16. novembra 2015 poskytli informácie a podklady týkajúce sa riešeného územia zóny, vyslovili požiadavky, námety a odporúčania pre riešenie lokalít,“ doplnil ružinovský starosta.

Podklady a podnety k obstarávaniu územného plánu zóny je možné podať v určenom termíne písomnou formou do podateľne Miestneho úradu Mestskej časti Bratislava – Ružinov alebo poštou na adresu: Miestny úrad Bratislava – Ružinov, Referát územného plánu a regionálneho rozvoja, Mierová 21, 827 05 Bratislava. Bratislava24.sk o tom informovala hovorkyňa Ružinova Miroslava Plesníková.

V mestskej časti Ružinov sú už schválené dva územné plány zón Trnávka-stred a Krajná-Bočná. V procese spracovávania sú tri územné plány zón okolo Štrkoveckého jazera, ďalej územný plán zóny Ostredky a Cvernovka.

Prečítajte si tiež: Návrh Územného plánu zóny Rusovce-Sever stále nie je hotový

Foto: Ilustračné.

Územné plány zón
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM