Samospráva

Rusovce uvažujú o zmene dopravného značenia, situácia s odparkovanými autami je neúnosná

Mestská časť Bratislava-Rusovce má problém s motoristami, ktorí prichádzajú do hlavného mesta nielen spoza hraníc, ale aj z iných obcí na južnom Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Rusovce uvažujú o zmene dopravného značenia, situácia s odparkovanými autami je neúnosná
Zdroj: TASR

Ak sa situácia ešte zhorší, MsČ uvažuje o zmene dopravného značenia, ktoré by presne vymedzilo kto, kde a na ako dlho bude môcť zaparkovať svoje vozidlo.

„Motoristi tu odstavia autá, presadnú na autobus MHD a celý deň blokujú parkoviská v obci. Trvá to už pár rokov, ale postupne sa niekoľko áut zmenilo na desiatky vozidiel, ktoré pravidelne parkujú na cestách a parkoviskách v obci,“ vysvetlila prednostka Miestneho úradu v Rusovciach Oľga Gáfriková s tým, že najčastejšie sú autá zaparkované v okolí zastávok MHD pri Gaštanovej aleji, na parkovisku pri obchodnom dome alebo pri pošte na Balkánskej ulici.

„Obmedzuje to nielen obyvateľov Rusoviec, ale aj Jaroviec a Čunova, lebo pošta slúži pre všetky tri prihraničné mestské časti,“ dodala Gáfriková.

MsČ má obavy, že situácia sa ešte zhorší, ak bude autobusová linka 801 z Rajky premávať len do Rusoviec. K tomu má dôjsť už od 1. októbra, keď prestane platiť licencia súčasného dopravcu medzinárodnej autobusovej linky Bratislava (Nové SND) – Rajka a späť.

Hlavné mesto Bratislava spolu s DPB plánujú linku 801 ponechať len na trase Rusovce ŽST – Rajka – Rusovce ŽST. „V tom prípade zrejme prídu až do Rusoviec autom a prestúpia na autobusovú linku č. 90, ktorá ide na Most Apollo alebo na linky 91 a 191, ktoré majú konečnú pod Mostom SNP,“ uzatvorila prednostka Rusoviec.

Prečítajte si tiež: Dočkáme sa jednotného parkovacieho systému v meste? Väčšina mestských častí chce podporiť novú parkovaciu politiku

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM