Aktualizované Nina Táborská Krimi

Rozruch u Lipšica: Rodine bola doručená obálka s bielym práškom, jeho rodine páchateľ želá smrť

Bratislavská polícia dnes krátko pred 9.00 hodinou uzavrela jeden z obytných domov na Štetinovej ulici v Bratislave. Dôvodom bola podozrivá zásielka s obsahom bieleho prášku a s neprajným listom.

Ilustračný obrázok k článku Rozruch u Lipšica: Rodine bola doručená obálka s bielym práškom, jeho rodine páchateľ želá smrť
Zdroj: TASR

Podľa našich informácií bola doručená rodine Daniela Lipšica. Poslanec slovenského parlamentu Daniel Lipšic správu potvrdil na svojom Facebooku.

„Už som si za tie roky zvykol na rôzne vyhrážky, ktoré sa týkali mňa, ale žiaľ smerovali aj voči mojej rodine. Nikdy som ich nezverejňoval, pretože som sa držal porekadla, že pes ktorý breše, nehryzie. Dnes mi domov prišla obálka s bielym práškom a odkazom, aby sme spolu s deťmi do roka "zdochli“. Obálku nič netušiac otvorila moja manželka. Takže odkaz všetkým gaunerom: na mňa si dovoľujte koľko chcete, ale moju rodinu a mojich synov z tohto vynechajte!" uviedol Lipšic na svojom Facebooku.

Ako nás informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová, okrem policajtov boli na miesto vyslaní aj hasiči, ktorí nález umiestnili do špeciálneho kontajnera a následne zaslali na Úrad verejného zdravotníctva, kde vykonali rozbor zaistenej látky.

Polícia už obdržala správu o predbežnom výsledku z Úradu verejného zdravotníctva SR, v ktorej je uvedené, že doterajšia analýza prítomnosť Bacillus anthracis nedokázala.

„S látkou prišlo do kontaktu celkom päť osôb, medzi ktorými sú aj dvaja policajti a mnželka politika. Miesto je v súčasnosti políciou zabezpečené,“ doplnila Kurucová.

Podozrivá obálka: rodine Daniela Lipšica páchateľ želá smrť
2
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM