Rôzne Správy

Rozmýšľate, kam na strednú školu? Spoznajte Obchodnú akadémiu Dudova počas Dňa otvorených dverí

Obchodná akadémia v Petržalke na Dudovej ulici je škola s dlhoročnou tradíciou. Ako moderná škola reaguje na potreby pracovného trhu a záujem žiakov a rodičov o štúdium cudzích jazykov.

Ilustračný obrázok k článku Rozmýšľate, kam na strednú školu? Spoznajte Obchodnú akadémiu Dudova počas Dňa otvorených dverí
7
Galéria
Zdroj: Obchodná akadémia Dudova

Obchodná akadémia v Petržalke na Dudovej ulici aj v budúcom školskom roku otvorí dve bilingválne triedy pre žiakov 8. a 9. ročníka základnej školy a tri 4-ročné triedy s maturitou pre žiakov 9. ročníka. Škola žiakom ponúka aj štúdium zamerané na rozšírenú športovú prípravu, marketing vo finančných službách.

Vyučovanie v angličtine

Bilingválne triedy získajú maturitnú skúšku na úrovni C1. V prvom ročníku si žiaci doplnia najmä vedomosti z anglického jazyka v oblastiach „konverzácia, gramatika, obchodná angličtina, anglická literatúra“. Vo vyšších ročníkoch sa vyučujú vybrané odborné predmety v anglickom jazyku – podniková ekonomika, hospodárska geografia, spoločenská komunikácia a jazyková odborná príprava.

Moderná škola

V tomto školskom roku sa nám opäť podarilo inovovať a modernizovať priestory školy. Pribudli dve moderné odborné učebne s počítačmi na výučbu administratívy a korešpondencie, aplikovanej informatiky, doplnili sme vybavenie a náradie do školského fitness centra či rozšírili oddychovú zónu o knižnicu.

Súťaže a projekty

Pravidelne sa zapájame do rôznych olympiád, súťaží a projektov. Naši žiaci majú možnosť získať certifikát k účtovnému programu Omega od KROSu či ECDL certifikát, ktorým preukážu zamestnávateľovi ovládanie práce s PC a softvérom. V septembri 2021 naši vybraní štvrtáci sa zúčastnili odbornej praxe v španielskej Malage, kde strávili slnečných 18 dní.

Ako akreditovaná Erasmus+ organizácia určite zabezpečíme zahraničnú prax aj ďalším našim žiakom v priebehu najbližších siedmich rokov. V tomto školskom roku sme otvorili až 14 záujmových krúžkov pre našich žiakov, ktoré prebiehajú ako popoludňajšie aktivity. Medzi najzaujímavejšie patrí napr. Business English, Bodybuilding + fitness, Internet Café, Futsal, Rýchle prsty či Turistický krúžok.

Náš kvalitný pedagogický zbor sme doplnili o odborníkov z praxe a o mladých učiteľov, ktorí inovatívnymi metódami a prístupom sa snažia čo najlepšie odovzdať skúsenosti a vedomosti žiakom. V rámci projektu eTwinning sme nadviazali spoluprácu aj so zahraničnými školami. Pravidelne sa zapájame do eko aktívit a v spolupráci s Americkou ambasádou naši žiaci v areáli školy vysadili štyri stromy.

Deň otvorených dverí

Budeme radi, ak sa stanete súčasťou radu našich žiakov a urobíme všetko pre to, aby ste sa na našej škole cítili dobre, aby vám škola odovzdala množstvo vedomostí, zručností, ale aj zážitkov. Budeme radi, ak nás navštívite v rámci Dni otvorených dverí našej školy, ktoré sa budú konať 2. decembra 2021 v online režime (link cez formulár na www.oadudova.sk) a 27. januára 2022.

Obchodná akadémia Dudova v Bratislave
7
Galéria
Zdroj: Obchodná akadémia Dudova
Zdroj: Obchodná akadémia Dudova
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM