Aktualizované Správy

Rezortná nemocnica praskala vo švíkoch: Cez víkend otestovala takmer 18-tisíc ľudí

Do plošného testovania sa zapojila aj rezortná nemocnica Nemocnica sv. Michala. Počas víkendu otestovala takmer 18-tisíc ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Rezortná nemocnica praskala vo švíkoch: Cez víkend otestovala takmer 18-tisíc ľudí
12
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Počas víkendu sa na testovaní v rámci Nemocnice sv. Michala zúčastnilo 17 923 zamestnancov Ministerstva vnútra SR a Ministerstva obrany SR, Národnej rady SR, Úradu vlády SR, ako aj zamestnancov nemocnice a pacientov.

Z testovaných osôb bolo 69 pozitívnych, čo tvorí 0,4 percenta z celkového počtu. Informovala o tom Petra Friese z tlačového odboru kancelárie ministra vnútra.

Rezortná nemocnica podľa nej vyšla v ústrety aj stovkám obyvateľov z okolia nemocnice a otestovala ich.

„Na šiestich odberných miestach v Bratislave a dvoch v Košiciach participovala rezortná Nemocnica sv. Michala pri celoplošnom testovaní na ochorenie COVID-19. Už počas prvého dňa sa podarilo urobiť a vyhodnotiť 5 149 testov v Bratislave a 1 990 v Košici­ach," uviedla Friese.

„Ďakujem všetkým za ich nadľudské výkony počas uplynulých dní. Tomuto enormnému výkonu predchádzali vyčerpávajúce prípravy a po víkende práca zdravotníkov, policajtov, hasičov a vojakov nekončí. Nevysloviteľne ma teší počet zamestnancov oboch rezortov, ktorí svojou účasťou na celoplošnom testovaní preukázali svoju a tým aj našu spoločnú zodpovednosť," skonštatoval minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Testovanie v Nemocnici sv. Michala
12
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM