Šport

Rekreační cyklisti chcú prejsť na bicykloch z Bratislavy do Prahy

Do Prahy z Bratislavy vyrazí 50 účastníkov, z toho je 17 žien a 33 mužov. Priemerný vek cyklistov je 44 rokov. Najstarší z nich má 72, najmladší 26 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Rekreační cyklisti chcú prejsť na bicykloch z Bratislavy do Prahy
Zdroj: TASR

Rekreační cyklisti pripravujú jazdu na bicykloch z Bratislavy do Prahy. Prvý ročník etapovej jazdy sa uskutoční v dňoch 9. až 12. júna.

Touto akciou chcú jej organizátori obnoviť tradíciu cyklistických podujatí, ktoré sa na tejto trase v minulosti konali a patrili k najobľúbenejším cykloturistickým akciám v bývalom Československu. Informoval o tom organizátor podujatia Michal Horváth z občianskeho združenia Cyklotúry.

„Cieľom podujatia je spropagovať rekreačnú cyklistiku a záujemcom ponúknuť možnosť spoznať na bicykli atraktívne miesta nachádzajúce sa na Slovensku, Morave a v Čechách,“ priblížil Horváth. Zámerom podľa neho je aj motivovať účastníkov jazdy k pravidelnému športovaniu, nevyhnutnému pre získanie kondície potrebnej pre zdolanie 420 kilometrov dlhej trasy na bicykli počas štyroch dní.

Do Prahy z Bratislavy vyrazí 50 účastníkov, z toho je 17 žien a 33 mužov. Priemerný vek cyklistov je 44 rokov. Najstarší z nich má 72, najmladší 26 rokov.

„Cyklisti odštartujú v jednotných dresoch pod Hradom Devín vo štvrtok 9. júna o 10.00 h. Cestou budú prechádzať cez Valtice, Mikulov, Vranov nad Dyjí, Telč, Tábor a viaceré ďalšie známe mestá. Do Prahy prídu v nedeľu 12. júna okolo obeda,“ skonštatoval Horváth.

Čitajte tiež: Cyklotrasa JuRaVa: Nebezpečný prechod na moste do Čiernej vody bude čoskoro minulosťou

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM