Rôzne Recept na dnes

Redakcia radí: Pripravte si sladkú dobrotu pre mlsné jazýčky

Pochutili by ste si na niečom sladkom? Máme pre vás jeden tip. Pripravte si originálny cheesecake z bielej čokolády. Je s ním trocha viac roboty, ale výsledok stojí za to.

Ilustračný obrázok k článku Redakcia radí: Pripravte si sladkú dobrotu pre mlsné jazýčky
Zdroj: Nin.sk

INGREDIENCIE:

Korpus

  • 270 g sušienok Oreo
  • 150 g roztopeného masla

Plnka

  • 375 g Philadelphia (alebo akýkoľvek iný smotanový syr)
  • 70 g hnedý cukor
  • 1 vajce
  • 1 bielok
  • 1 lyžička vanilkový bourbon (môžeme nahradiť vanilkovým extraktom alebo naškrabkaným strukom)
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 240 g bielej čokolády
  • 60 ml smotany na varenie

Čo ešte budeme potrebovať

  • 300 g ovocia
  • maslo na vymastenie formy
  • alobal
  • papier na pečenie
Zdroj: Nin.sk

POSTUP:

Všetky suroviny vytiahneme aspoň pol hodinku pred pečením z chladničky aby boli izbovej teploty.

Rúru predhrejeme na 170 stupňov. Ako prvé si pripravíme formu na pečenie. Vymastíme ju maslom a na spodnú časť uložíme papier na pečenie. Papier na pečenie znova natrieme maslom. Z vonkajšej strany obalíme formu alobalom, aby sa pri pečení vo vodnom kúpeli nedostala dnu voda.

Teraz si môžeme prichystať korpus. Oreo kekse rozdrvíme v mixéri a zmiešame spolu s roztopeným maslom. Opačnou stranou lyžice alebo jednoducho prstami, pritlačíme hmotu do vymastenej formy. Ak sa nám zdá príliš mokrá, rozdrtíme ešte jeden keksík a posypeme už nachystaný korpus.

Pripravíme si ovocnú zmes. K tomuto cheesecake skvele sedia višne, maliny alebo čučoriedky. Pri malinách musíme pasírovať, pri ostatnom spomenutom ovocí nie. Mrazené či čerstvé ovocie rozvaríme v hrnci so 100 ml vody, s lyžicou cukru, lyžicou citrónovej šťavy a 1/2 lyžičky škrobu. Rozmixujeme. Mala by nám vzniknúť hustá ovocná kaša.

Necháme chladnúť a zatiaľ si pripravíme plnku. Spojíme smotanový syr s cukrom. Potom pridáme vajce, bielok, vanilku a citrónovú šťavu. Naštartujeme sporák a vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu so smotanou na varenie.

Takto upravenú čokoládu zmiešame so syrovou zmesou, poriadne premiešame, aby nezostali žiadne hrudky. Na spodok korpusu nalejeme väčšiu časť ovocnej omáčky. Opatrne nalejeme plnku, tak, aby nepresvitala žiadna ovocná zmes. Ak bude totiž pri pečení príliš pri vrchu, bude presvitať. Potom vytvoríme na vrchu torty srdiečka, prípadne iné motívy.

TIP Ako na srdiečka?

  • Malou injekčnou striekačkou alebo lyžičkou opatrne spravíme malé bodky do kruhu. Ak chceme urobiť romantické srdiečka a prekvapiť svoje polovičky, urobíme bodky do kruhov a potom ihlou/páratkom, ťaháme v jednom kruhu v smere hodinových ručičiek a v druhom kruhu do protismeru.

Pečieme 40–45 minút. Potom rúru vypneme a tortu tam necháme 6 hodín stáť. Bez otvárania rúry. Nech si oddýchne a zostane presne taká lesklá a nepopraskaná.

Viac tipov na chutné recepty nájdete na www.nin.sk.

Zdroj: Nin.sk
Zdroj: Nin.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM