Rôzne

Radi fotografujete? Zapojte sa do súťaže, ktorou chce BSK zvýšiť atraktivitu Dunaja

Každý návštevník môže zachytiť to "naj" z tejto oblasti a zapojiť sa do fotosúťaže Ukáž Dunaj! Stačí urobiť zaujímavú fotografiu a poslať ju.

Ilustračný obrázok k článku Radi fotografujete? Zapojte sa do súťaže, ktorou chce BSK zvýšiť atraktivitu Dunaja
7
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) chce opäť zvýšiť atraktivitu oblasti Dunajské ostrovy, vyhlásil preto fotografickú súťaž. Záujemcovia sa do nej môžu prihlásiť do 6. decembra, a to prostredníctvom webovej stránky www.danubeislands.sk.

Zachyťte rieku na fotografii

„Hlavný tok Dunaja a rieky Malý a Mošonský Dunaj spolu vytvárajú nielen jedinečné prírodné územie, ale aj lákavú cezhraničnú destináciu Dunajské ostrovy, ktorá svojim návštevníkom poskytuje možnosti relaxu, športu, vynikajúcej gastronómie, unikátnej histórie a spoznávania jedinečného prírodného bohatstva,“ približuje predseda BSK Juraj Droba.

Cezhraničná destinácia Dunajské ostrovy predstavuje ostrovy Dunaja a jeho atraktivity v okolí Malého a Mošonského Dunaja od Bratislavy cez Mosonmagyaróvár až po Komárno-Komárom.

Dunajské výlety

Malý Dunaj je severnou hranicou Žitného ostrova, najväčšej zásobárne pitnej vody v strednej Európe. Okolie je bohaté aj na liečivé termálne vody. Mošonský Dunaj predstavuje južnú hranicu Malého Žitného ostrova, územia nazývaného aj „dar Dunaja“. Riečny ostrov totiž vznikol z usadenín Dunaja.

Destinácia Dunajské ostrovy ponúka možnosti využitia voľného času počas celého roka. V lete a na jeseň vo forme splavovania a cykloturistiky, v zime v termálnych kúpaliskách a na jar birdwatching, prechádzky či túry, pri ktorých sa dá prejsť po najdlhšom zastrešenom moste v strednej Európe či popri funkčných mlynoch.

Dunajské luhy a vtáctvo
7
Galéria
Zdroj: SOS/BirdLife

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM