Jakub Haršany Samospráva

Raču čaká počas víkendu vinobranie. Pripravte sa preto na dopravné obmedzenia

Najbližší víkend sa v mestskej časti Rača bude niesť v duchu zábavy, hudby a dobrého jedla. To všetko však so sebou prinesie aj niekoľko dopravných obmedzení.

Ilustračný obrázok k článku Raču čaká počas víkendu vinobranie. Pripravte sa preto na dopravné obmedzenia
Zdroj: TASR

Bratislavská Rača privíta počas víkendu tisícky návštevníkov na už tradičnom Račianskom vinobraní. V súvislosti s organizovaním podujatia, ako to už býva zvykom, vzniknú aj rôzne obmedzenia.

Mestská časť upozorňuje občanov na cestné obmedzenia, ktoré budú platiť od piatka 9. septembra 6:00 hod. do nedele 11. septembra 22:00 hod.

„Uzatvorené budú úseky Ulica Barónka od Kubačovej po Novohorskú, Alstrova ulica od Barónky po Námestie A. Hlinku, Detvianska ulica od Nám. A. Hlinku po Kubačovu ul., Jurkovičova ulica a Knižkova dolina od Alstrovej po Alpinku,“ informuje mestská časť na svojej internetovej stránke a zároveň žiada vodičov o rešpektovanie dopravného značenia.

Zmeny na linke 56

Konanie Račianskych hodov si vyžiada aj zmeny v MHD. Keďže bude centrum Rače uzavreté, linka autobusu č. 56 nepôjde cez ulice Kubačova, Barónka a Alstrova, ale budú premávať z Detvianskej priamo na Rustaveliho ulicu.

„Autobusy linky č. 56 nebudú počas trvania dopravných obmedzení zachádzať na Potočnú ul., a taktiež nebudú obsluhované zastávky MiÚ Rača, Nemecký kultúrny dom, Barónka a Námestie A. Hlinku,“ informuje na svojej stránke Dopravný podnik Bratislava.

Podľa imhd.sk bude doprava z vinobrania počas piatkovej a sobotnej noci posilnená o kĺbový autobus na nočnej linke N55, pričom prvý odchod z Rače na Hlavnú stanicu bude zdvojený. V sobotu a nedeľu v čase medzi 15. a 23. hodinou budú podľa potreby premávať posilové električky linky č. 7 z Rače na Námestie SNP.

Čítajte aj: Vďaka nášmu prehľadu vás septembrové zmeny v bratislavskej MHD nezaskočia

Ilustračný obrázok

Račianske vinobranie
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM