Rôzne Rôzne

R7 uľahčí život desaťtisícom ľudí pri dochádzaní do Bratislavy, myslí si štátny tajomník rezortu dopravy

Aj keď prvé plány na výstavbu takejto cesty existovali už v 70. rokoch, trvalo vyše 40 rokov, aby sme sa dopracovali k reálnemu rozhodnutiu.

Ilustračný obrázok k článku R7 uľahčí život desaťtisícom ľudí pri dochádzaní do Bratislavy, myslí si štátny tajomník rezortu dopravy
Zdroj: TASR

Rýchlostná cesta R7 uľahčí život desaťtisícom ľudí pri dennom dochádzaní do Bratislavy a zosilní ekonomický potenciál Žitného ostrova. Je o tom presvedčený štátny tajomník rezortu dopravy Árpád Érsek (Most-Híd).

Teší ho preto, že vláda včera odobrila projekt obchvatu Bratislavy, ktorý má tvoriť práve časť diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7.

„Aj keď prvé plány na výstavbu takejto cesty existovali už v 70. rokoch, trvalo vyše 40 rokov, aby sme sa dopracovali k reálnemu rozhodnutiu. Bol to beh na veľmi dlhé trate, ale sme v cieli,“ konštatoval Érsek, ktorý bude mať v rezorte dopravy na starosti aj rýchlostné cesty.

Po odobrení projektu vládnym kabinetom môže minister Roman Brecely (nominant #Siete) podpísať zmluvu na výstavbu obchvatu s víťazným konzorciom na čele so španielskou firmou Cintra. Projekt by mal byť hotový za vyše štyri roky.

Strana #Sieť zase oceňuje, že sa do zmluvy na obchvat Bratislavy dostala aj takzvaná protischránková klauzula. „Najdôležitejšou zmenou z pohľadu #Siete je zavedenie takzvanej protischránkovej klauzuly, ktorá umožní verejnosti spoznať konečných užívateľov výhod. Napĺňame tak svoj sľub, že vo verejnom priestore schránkové firmy nestrpíme,“ zhodnotil predseda strany #Sieť Radoslav Procházka.

Čítajte tu: Obchvat by sa mohol začať stavať v lete alebo na jeseň

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM