Nina Táborská Rôzne

Psíčkari, tešte sa! V Petržalke v piatok slávnostne otvorili najväčší Psí park na Slovensku

Ak existuje raj pre štvornohých miláčikov, toto je jednoznačne jeden z nich. Prekážky, rampy, kladina... a najmä obrovský oplotený areál. V bratislavskej Petržalke sa nachádza najväčší výbeh pre psov s cvičiskom na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Psíčkari, tešte sa! V Petržalke v piatok slávnostne otvorili najväčší Psí park na Slovensku
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Psí park v piatok slávnostne otvorili za účasti niekoľkých psíčkarov a ich verných štvornohých priateľov, ktorí si zasúťažili v rôznych disciplínach. Ceny si odniesol najšikovnejší pes, najkrajší kríženec, najkrajšie šteňa či dospelý pes a nezabudlo sa ani na seniorov.

Petržalčania už dávno potrebovali miesto, na ktorom by mohli venčiť svojich psíkov, pohrať sa s nimi či pocvičiť ich. „Už veľmi dávno som chcel od Petržalky priestor, kde by som mohol zriadiť cvičisko, pokrývajúce potreby mestských psov,“ uviedol pre Bratislava24.sk Juraj Ferko ProblemDogCoach z Kynologického klubu Doggie.

„Je množstvo cvičísk, ktoré sa upriamujú na rôzne športy, prípadne sa zameriavajú na obranu ľudí či služobné záležitosti. Toto cvičisko je pre všetkých,“ dodal.

Dobrou správou je tiež fakt, že raz do mesiaca sa budú môcť psy zaregistrované v mestskej časti Petržalka zúčastniť výcviku zadarmo. Okrem toho budú prebiehať tiež rôzne platené kurzy.

„Myšlienka vznikla v spolupráci s mestskou časťou Petržalka a našej výcvikovej školy Doggie,“ hovorí Ferko.

„Našiel sa vhodný priestor, ktorý nie je príliž blízko obydliam a neruší nejakým spôsobom obyvateľov, a zároveň je dostatočne veľký a bezpečne oplotený na to, aby tu psíčkari mohli tráviť všetok svoj voľný čas,“ dodal.

Viete kde nájdete najväčší oplotený psí park? V bratislavskej Petržalke!
12
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM