Aktualizované Kultúra

Prvý augustový týždeň sa bude niesť v znamení kultúry, pohybu a humoru

Aj v druhej polovici leta sme pre vás pripravili prehľad zaujímavých aktivít, vďaka ktorým sa rozhodne nudiť nebudete.

Ilustračný obrázok k článku Prvý augustový týždeň sa bude niesť v znamení kultúry, pohybu a humoru
Zdroj: Facebook

Zumba pre všetkých

Aeróbne cvičenie v rytme latino hudby, ktoré Vás nabije novou energiou v príjemnom prostredí záhrady Vodárenského múzea. V prípade nepriaznivého počasia bude cvičenie zrušené.

pondelok / 18.00 hod. / Vodárenská záhrada

Literárne večery u Červeného raka

V pondelok sa večera zhostia Milka Zimková a Vladimíra Komorovská, sprievodné slovo: Jozef Heriban.

pondelok / 18.00 hod. / Letná čitáreň U červeného raka

Šermiarske utorky v Starej radnici

Zábavné šermiarsko-divadelné vystúpenia, scénky, ukážky bojového umenia z obdobia gotiky, renesancie a baroka, ukážky šermiarskych techník, predvádzanie chladných a palných zbraníňová šou.

utorok / 18.30 hod. / Stará radnica

Staromestská letná tančiareň

Staromestská letná tančiareň pri živej hudbe a príjemnom posedení na letnej terase Hotela Carlton vás roztancuje do sýta.

utorok / 18.00 hod. / Radisson Blu Carlton Bratislava / vstup voľný

Večer pod Pyramídou

Uvoľnený literárno-hudobný večer s hosťami Toňa Revajová – autorka kníh pre deti, Silvester Lavrík – spisovateľ, dramatik, režisér, Tomáš Ulej – aforista a novinár, Martin Geišberg a Daniel Špiner – nový projekt folkového hudobníka Martina Geišberga s klavíristom Danielom Špinerom.. O aforizmoch, nedeľných šachoch a jednej Johanke – smiech cez slzy v záhrade Pod pyramídou.

utorok / pod Pyramídou / 18.00 hod.

Porraimos – Rómsky holokaust

Pri príležitosti 72. výročia likvidácie koncentračného tábora v Osvienčime-Brezinke pozýva predsedníčka výboru Národnej rady SR pre ľudské práva a národnostné menšiny Erika Jurinová a zástupca občianskeho združenia RomaIntegra Peter Pollák na spomienkové podujatie Porraimos – Rómsky holokaust a výstavu fotografií zameranú na rómsky holokaust. Podujatie je spojené s možnosťou darovania krvi v čase od 9.00 hod. do 12.00 hod.

utorok – utorok (9. august) / 10.00 hod. / vestibul NR SR na Námestí A. Dubčeka 1

Jazyková kaviareň

Hovoríte radi po nemecky, prípadne francúzsky, bulharsky alebo japonsky? Pozývame Vás do jazykovej kaviarne.

streda / 17.30 hod. / Dunaj˜ / vstup voľný

BodyWork

Kombinácia aeróbneho cvičenia s posilňovaním s vlastnou váhou Vás dostane do formy. V prípade nepriaznivého počasia bude cvičenie zrušené.

streda / 18.00 hod. / Vodárenská záhrada

Gypsy Balkán

Workshop cigánskeho tanca z Rumunska, Turecka a tzv cocek nazývaný aj balkánsky belly dance. Naučíte sa základy cigánskeho tanca z rôznych kútov sveta a zároveň sa zabavíte a zapotíte.

štvrtok / 18.30 hod. / SD Nivy / cena 24 eur

Historické potulky Malackami

Letné večerné prechádzky so sprievodcom od lúky pri mlyne na Dolnom konci. Akcia je ukončená príjemným posedením v kaštieli.

štvrtok / 19.00 hod. / Malacky

Silné reči U červeného raka

Stand-up comedy show, ktorá funguje pod vedením Jána Gorduliča. Jej účinkujúci sú priekopníkmi tohto žánru na Slovensku. Ich priamy a niekedy až príliš úprimný humor si už získal množstvo fanúšikov.

piatok / 18.00 hod. / Letná čitáreň U červeného raka

Letná slávnosť na Kačíne 2016

Budete mať možnosť stretnúť autorov krásnych výrobkov, mnohých hudobníkov, umelcov a rôznych inšpiratívnych ľudí. Súčasťou tejto akcie budú workshopy, predstavenia, koncerty a v neposlednom rade príjemná atmosféra podobne ako po minulé roky.

piatok / 10.00 hod. / Kačín

Kurz patchworku

Výučba zošívania malých rôznofarebných kúskov látky, tak aby tvorili väčšie geometrické vzory.

1. – 5. august / Dom kultúry Zrkadlový háj / 20 eur

Cvičenie pod stromami v Medickej záhrade

Osvojte si základy tajči (Chen taiji quan) s lektorkou Máriou Bakošovou. Mestská časť Bratislava-Staré Mesto pre vás v Medickej záhrade už niekoľko rokov pripravuje pravidelné „Cvičenie pod stromami“ s lektormi jógy, čchikung, či pilatesu.

Viac TU

2. a 4. august / 17.00 hod. / Medická záhrada

Desatoro o gajdách

Výstava predstavuje rôzne typy tohto ľudového hudobného nástroja a jeho súčasti. Dopĺňa tému prostredníctvom textov, fotopanelov a predmetov ľudovej výroby zdobených vyobrezaniami rôznych typov gájd a gajdošov.

Viac TU

do 15. októbra / Hudobné múzeum / ut – pi 10.00 do 17.00 hod. / vstup 3 eurá, zľavnené 1,50 eur

Devín v praveku

Autorka výstavy, Mgr. Katarína Harmadyová, PhD. upozorňuje na význam Devína z hľadiska zastúpenia kultúr a obyvateľstva, ktoré tu od nepamäti žilo. Strategicky významná poloha Devína umožňovala osídlenie človekom už v praveku.

Viac TU

do 31. októbra / Hrad Devín

Ľudovít Štúr – reformátor slovenskej spoločnosti

Výstava k 200. výročiu narodenia Ľudovíta Štúra, najvýznamnejšej osobnosti moderného slovenského národa. Výstava predstavuje na 19-tich tematických paneloch a prostredníctvom 400 múzejných, galerijných a archívnych exponátov jeho život a dielo v kontexte slovenských dejín od čias Veľkej Moravy po súčasnosť.

Viac TU

do 30. septembra / Historické múzeum SNM

Starý most v novom šate

Výstava fotografií v „Galérii na Peróne“ je pripravená pri príležitosti dokončenia nového Starého mosta v Bratislave. Súbor 82 fotografií zachytáva tie najzaujímavejšie momenty z priebehu rekonštrukcie, resp. výstavby najnovšieho a súčasne „Starého“ bratislavského mos­ta.

do 31. augusta / Múzeum dopravy

Ilustračný obrázok

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM