Tomáš Stupavský Rôzne

Protismerku na Dunajskej vodiči bez problémov ignorujú. Na cyklotrase nerobilo problém zastaviť dokonca ani polícii

Od uvedenia “(cyklo)protismerky” na Dunajskej ulici do prevádzky ubehlo len niekoľko dní a už sa ľuďom podarilo nafotiť vodičov, ktorý pás vyhradený pre cyklistov vyslovene ignorovali. Je to len ďalší dôkaz o tom, že zvolené miesto novej cyklotrasy v samom centre mesta nebol dobrý nápad.

Ilustračný obrázok k článku Protismerku na Dunajskej vodiči bez problémov ignorujú. Na cyklotrase nerobilo problém zastaviť dokonca ani polícii
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Fanúšikom občianskeho združenia Cyklokoalícia sa podarilo zachytiť niekoľko podarených záberov, na ktorých sú zobrazení vodiči ako bez problémov zastavujú na protismerke, či dokonca na nej parkujú.

Pravidlá cestnej premávky neprekážalo porušiť ani mužom zákona, ktorí na cyklotrase taktiež odstavili svoje vozidlo. Pritom oni by mali byť príkladom a neporiadnym vodičom udeľovať pokuty.

Preto nastáva otázka, je spomínaná trasa pre cyklistov skutočne bezpečná, keď ju nerešpektujú ani policajti? Vyzerá to tak, že nie. Priaznivci bicyklov totiž nemôžu svoj zelený pás ani poriadne využívať, keďže na ňom autá parkujú.

Cyklokoalícia už dávnejšie upozorňovala na nedostatky, ktoré hlavné mesto pri projektovaní cyklotrasy bohužiaľ nebralo do úvahy. Najväčším problémom podľa združenia je, že “(cyklo)protis­merka” sa nachádza na mieste, kde je veľká frekvencia chodcov, čiže sa tu miešajú cyklisti s pešími. Plus sa pridávajú jedinci na štyroch kolesách, ktorým pravidlá cestnej premávky nič nehovoria.

Fotografie neporiadnych vodičov, ktorý cyklotrasu neberú do úvahy nájdete v našej fotogalérii.

Cykloprotismerka na Dunajskej
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM