Aktualizované Krimi

Protest v Miloslavove: Napadnutie dievčaťa vyhnalo ľudí do ulíc, polícia je v pohotovosti

Skupina ľudí sa stretla v obci pred domom údajnej organizátorky šikany 11-ročného dievčaťa.

Ilustračný obrázok k článku Protest v Miloslavove: Napadnutie dievčaťa vyhnalo ľudí do ulíc, polícia je v pohotovosti
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Bratislavský kraj

Polícia v priebehu nedeľňajšieho popoludnia dohliada na verejný poriadok pri zhromaždení v obci Miloslavov v okrese Senec, kde došlo začiatkom roka k napadnutiu a šikanovaniu 11-ročného dievčaťa. Písali sme o tom TU.

Neformálny protest

Informuje o tom na sociálnej sieti. „Zatiaľ sme nezaznamenali prípady narušenia verejného poriadku ani páchania inej protiprávnej činnosti,“ doplnil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

O zhromaždení informuje aj denník Plus 1 deň. Uvádza, že skupina ľudí sa zorganizovala cez sociálne siete a stretla sa v obci pred domom údajnej organizátorky šikany 11-ročného dievčaťa. Ako uvádza Denník N, na proteste je niekoľko desiatok ľudí a niekoľko novinárov. Polícia ulicu uzavrela páskou.

Ako doplnil denník Plus 1 deň, na protest prišlo okolo 100 ľudí. Krátko po 16.00 hod. sa mal dav rozvášniť a slovne napádať policajtov. Polícia udelila podľa na mieste aj niekoľko blokových pokút.

Porušili opatrenia

Aktualizované 17.20 hod

Ako uviedla bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti, na osobnej slobode boli v priebehu dnešného popoludnia obmedzené dve osoby, ktoré nevedeli hliadke Policajného zboru na mieste hodnovernej preukázať svoju totožnosť. Z dôvodu jej náležitého zistenia boli predvedené na príslušné policajné oddelenie.

„Celkovo 14 osôb bolo skontrolovaných a následne budú z dôvodu porušenia aktuálne platných pandemických opatrení oznámené na príslušný úrad verejného zdravotníctva. Prípady narušenia verejného poriadku sme nezaznamenali,“ dodala polícia.

Nalievanie alkoholom a bitka

11-ročné dievča mali podľa medializovaných informácií napadnúť, opiť a vyzliecť 2. januára v Miloslavove kamaráti. Incident si mali nakrútiť na telefón a zverejniť na sociálnych sieťach. Celé sa to malo odohrať v obci v areáli bývalého družstva. Na zverejnenom videu by mali byť 14-, 15– a 16-ročné deti.

Podľa medializovaných informácií by takýto prípad nemal byť jediný a táto skupina už mala zaútočiť na deti aj v minulosti. Polícia v piatok (7. 1.) informovala, že prípad si na základe výberovej príslušnosti prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície KR PZ v Bratislave.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM