Rôzne Správy

PROTEST neďaleko domu útočníčky v Miloslavove: Zišli sa desiatky ľudí, polícia dvoch odviedla

Obyvatelia Miloslavova sa obávajú, že nedôjde k dôslednému vyšetreniu prípadu, keďže rodičia útočníčky sú policajti a otec je zároveň právnikom.

Ilustračný obrázok k článku PROTEST neďaleko domu útočníčky v Miloslavove: Zišli sa desiatky ľudí, polícia dvoch odviedla
Zdroj: reprofoto Nový čas

Obyvatelia Miloslavova nie sú voči agresivite tínedžerov z medializovaného prípadu napadnutia 11-ročnej Andrejky ľahostajní. Svoj postoj sa rozhodli vyjadriť Protestom za spravodlivosť. Asi sto ľudí sa v nedeľu (9. 1.) zišlo na ulici, kde býva jedna z hlavných aktérok smutnej udalosti. Chceli sa dostať pred dom dievčaťa, no polícia ich tam nepustila. Informoval o tom portál tvnoviny.sk.

Polícia uzavrela ulicu

Muži zákona opáskovali ulicu z obidvoch strán. Okolo 15.00 hod. sa na mieste zišlo asi sto prevažne mladých ľudí. Asi o hodinu neskôr sa davu prihovorila zástupkyňa starostu obce. Ako uvádzajú tvnoviny.sk, oznámila, že protest je nelegálny a poprosila prítomných, aby sa rozišli.

Podľa slov zástupkyne rodičia jednej z aktérok požiadali v škole o individuálny študijný plán. Oznámila tiež, že v Miloslavove pre žiakov chystajú špeciálne projekty, aby zamedzili šikane.

Kontrolovali protestujúcich

Počas spomínaného zhromaždenia predviedli na policajné oddelenie dve osoby, ktoré na mieste nevedeli hodnoverne preukázať svoju totožnosť.

Oznámila to polícia na sociálnej sieti. Informovala aj o tom, že v prípade 14 osôb došlo k porušeniu platných pandemických opatrení, zaoberať sa nimi bude príslušný úrad verejného zdravotníctva. „Prípady narušenia verejného poriadku sme nezaznamenali,“ dodali policajti.

Otrasný prípad

Šikana sa odohrala v Miloslavove v okrese Senec 2. januára. Maloletú mali napadnúť, opiť a vyzliecť kamaráti. Incident si mali nakrútiť na telefón a zverejniť na sociálnych sieťach. Celé sa to malo odohrať v obci v areáli bývalého družstva. Na zverejnenom videu by mali byť 14-, 15– a 16-ročné deti.

Podľa medializovaných informácií by takýto prípad nemal byť jediný a táto skupina už mala zaútočiť na deti aj v minulosti.

Polícia v piatok (7. 1.) informovala, že prípad si na základe výberovej príslušnosti prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície KR PZ v Bratislave.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM