Rôzne

Projekt na rekonštrukciu kaštieľa v Rusovciach vyjde na viac ako milión eur

Kaštieľ v Rusovciach bude mať nový projekt na jeho rekonštrukciu. Vypracovať ho má Združenie NKP Rusovce za viac ako jeden milión eur s DPH.

Ilustračný obrázok k článku Projekt na rekonštrukciu kaštieľa v Rusovciach vyjde na viac ako milión eur
6
Galéria
Zdroj: TASR

Združenie tvoria firmy Dopravaprojekt v Bratislave a Metroprojekt v Prahe. Projektovú dokumentáciu musí dodať v lehote šiestich mesiacov od nadobudnutia účinnosti zmluvy o dielo.

Kompletná rekonštrukcia

Združenie vzišlo ako víťaz z verejného obstarávania, vedúci Úradu vlády SR Igor Federič dnes s ním podpísal zmluvy. „Týkajú sa komplexnej projektovej dokumentácie na rekonštrukciu kaštieľa v Rusovciach a priľahlého areálu, ako aj čeľadníka, historických záhrad parku vrátane všetkých ostatných objektov nachádzajúcich sa v priľahlom areáli a parku. Zmluvy zahŕňajú aj autorský dozor počas samotnej realizácie stavby či výkon inžinierskej činnosti,“ informovali z Úradu vlády SR.

Cena vyplynula zo súťažnej ponuky úspešného uchádzača – spolu v oboch zmluvách je vo výške 1 022 191,20 eur s DPH (851 826 eur bez DPH).

Státisícová investícia

„Vďaka verejnému obstarávaniu je suma za projektovú dokumentáciu o 177 809 eur s DPH (o cca 150-tisíc eur bez DPH) nižšia oproti predpokladanej hodnote zákazky,“ uvádza ÚV SR. Po dodaní projektovej dokumentácie sa Úrad vlády chystá vypísať ďalšie verejné obstarávanie, a to na samotnú rekonštrukciu kaštieľa.

Kaštieľ v Rusovciach s parkom je národnou kultúrnou pamiatkou evidovanou v Ústrednom zozname pamiatkového fondu SR. Je v správe Úradu vlády SR. Zámer pokračovať v jeho obnove schválil kabinet v auguste 2012.

Čítajte aj: Kaštieľ v Rusovciach pomaly chátra. Podarí sa ho ešte zachrániť?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM