Správy

Problémy s hlasmi voličov zo zahraničia: Niektoré obálky boli zle pridelené

V Bratislavskom kraji bolo všetkých 582 volebných okrskov otvorených načas. Z hlavného mesta hlásia problém s niektorými obálkami zo zahraničia.

Zdroj: Dnes24.sk

Zatiaľ bezproblémový začiatok parlamentných volieb hlásia okresné volebné komisie z Malaciek, Pezinka a Senca. V Bratislave však musela okresná volebná komisia od rána riešiť problém s niektorými obálkami s hlasmi voličov zo zahraničia, ktoré boli do jednotlivých okrskových komisií zle priradené.

„Jednotlivým komisiám radíme, aby v taktom prípade vrátili obálky na mestskú časť, lebo tá presne vie, do akej komisie to má byť správne priradené,“ priblížila pre TASR Okresná volebná komisia Bratislava. Všetkých 402 volebných okrskov v hlavnom meste však bolo podľa komisie ráno otvorených načas.

Jednotlivé okresné komisie v Bratislavskom kraji pre TASR potvrdili, že ráno bolo načas otvorených 56 volebných okrskov v okrese Malacky, 53 v okrese Pezinok a 71 v okrese Senec. „Žiadny problém zatiaľ nemáme hlásený,“ uviedla Okresná volebná komisia Malacky. Pokojný začiatok parlamentných volieb zatiaľ hlásia aj z okresov Senec a Pezinok.

Pomôže infolinka

V ére samostatného Slovenska ide o ôsme parlamentné voľby v poradí. Stáť budú viac ako 12,6 milióna eur. O priazeň voličov sa uchádza 24 politických subjektov. Volebné miestnosti budú otvorené do 22.00 h. Pre voličov je spustená aj infolinka: 02/4859 2317 a 02/4859 2312.

V parlamentných voľbách môže podľa odhadu Štatistického úradu SR voliť viac ako 4,4 milióna osôb.

Po uzatvorení volebných miestností o 22.00 h sa začnú spočítavať hlasy. Štatistici budú priebežné výsledky zverejňovať na stránke www.volbysr.sk. Definitívne výsledky budú známe po schválení Štátnou komisiou pre voľby a kontrolu financovania politických strán v nedeľu 1. marca.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Voľby 2020
82
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM