Správy Správy

Problémy s dopravou v Záhorskej Bystrici by mala vyriešiť nová svetelná križovatka

Na frekventovanej križovatke ulice Československých tankistov a Bratislavskej ulice v Záhorskej Bystrici by mali pribudnúť semafory. Rozhodli tak mestskí poslanci na tohtotýždňovom zastupiteľstve.

Ilustračný obrázok k článku Problémy s dopravou v Záhorskej Bystrici by mala vyriešiť nová svetelná križovatka
Zdroj: TASR

Poslanci hlavného mesta SR Bratislavy na svojom štvrtkovom zasadaní (10.12.) schválili pri rokovaní o rozpočte na rok 2016 na účel vybudovania svetelnej križovatky kapitálové výdavky v sume 300 tisíc eur.

Celková predpokladaná investícia na vybudovanie križovatky je 380 tisíc eur. Dofinancovať výstavbu je pripravená mestská časť. „Svetelná križovatka je jednou z našich priorít,“ potvrdil starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa.

Mestský poslanec za Záhorskú Bystricu Roman Weinštuk v tejto súvislosti upozornil, že po križovatke denne prejdú tisícky áut.

„Odvtedy, čo bola táto križovatka projektovaná, bol nárast dopravy enormný, takže križovatka v súčasnosti nespĺňa požadované kapacity, hlavne počas ranných a večerných dopravných špičiek,“ uviedol Weinštuk.

Ako dodal, križovatka je neprehľadná a tým aj nebezpečná pre vodičov aj chodcov. „Obyvatelia Záhorskej sa na toto miesto, kde denne hrozia dopravné nehody, sťažujú už niekoľko rokov,“ pripomenul mestský poslanec.

Foto:Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM