Hokej

PROBLÉMY HC Slovan: Dlh POL milióna! Ak začnú splácať, môžu hrať, REAGUJE správca štadióna

Kde bude hrať najslávnejší slovenský hokejový klub? Pre dlh za užívanie štadióna hrozí, že prípravné zápasy odohrá v iných mestách. Správa telovýchovných a rekreačných zariadení mesta Bratislava reaguje.

Ilustračný obrázok k článku PROBLÉMY HC Slovan: Dlh POL milióna! Ak začnú splácať, môžu hrať, REAGUJE správca štadióna
Zdroj: STaRZ

Hokejový Slovan Bratislava čelí veľkému problému. Tesne pred štartom série prípravných zápasov ich totiž nemá kde odohrať. HC Slovan informoval, že domáce zápasy proti českým extraligistom Kometa Brno a HC Olomouc, ktoré boli plánované na prvú polovicu augusta, sa pravdepodobne odohrajú v iných slovenských mestách na západnom Slovensku.

Vznikol dlh

Z vyjadrenia klubu vyplýva, že väčšinová akcionárka klubu Elena Hrubá „zabezpečila bezproblémové financovanie klubu, ako aj tvorbu kádra A mužstva pre novú sezónu 2024/25 v rozsahu svojho 57 %-ného podielu. Keďže však menšinoví akcionári páni Pavol Hofstädter a Eduard Jánošík sa na spolufinancovaní klubu vo výške svojho 43 %-ného podielu doteraz nepodieľali, klubu postupne vznikli záväzky, vrátane toho za užívanie zimného štadióna.“

HC Slovan informoval o rokovaniach medzi klubom a zástupcami Správy telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta SR Bratislavy (STaRZ), ktorá je správcom Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Predmetom rokovaní mali byť podmienky úhrady sumy za užívanie zimného štadióna.

Je začiatok prípravy v ohrození?

Podľa klubu má ísť o sumu 488-tisíc eur a STaRZ má podmieňovať prístup jednotlivých družstiev HC Slovan k využívaniu zimného štadióna dohodou o splatení pohľadávky. „Slovan navrhol okamžitú úhradu väčšej časti dlžnej sumy vo výške cca 300-tisíc eur, pričom zvyšné finančné prostriedky by uhradil zo svojich obchodných a marketingových príjmov do začiatku sezóny. V rámci navrhovanej úhrady mali byť záväzky za občianske združenie HC SLOVAN mládež uhradené v plnej výške. STaRZ trval na neprijateľných podmienkach, ktorými podmieňuje začiatok prípravy ľadu na všetkých troch ľadových plochách zimného štadióna vrátane hlavnej plochy,“ uvádza klub.

Podľa klubu absencia dohody komplikuje začiatok prípravy A mužstva a rovnako aj detských a mládežníckych družstiev. Rovnako znemožňuje odohratie minimálne prvých dvoch prípravných zápasov (8. a 13. augusta). Rovnako klub až do vyriešenia problému nemôže spustiť predaj permanentiek na novú sezónu.

Medializované vyjadrenia ich prekvapili

Na tieto vyjadrenia sa rozhodla reagovať aj Správa telovýchovných a rekreačných zariadení. Vo svojej reakcii uvádza, že stanovisko HC Slovan, v ktorom uznáva dlh voči STaRZ a zároveň deklaruje snahu ho splatiť, ho prekvapilo.

„Prekvapenie je o to väčšie, že záväzky si klub neplní už od decembra 2023 a po všetkých rokovaniach, ktoré STaRZ korektne s HC Slovan po celý čas viedol, odmietal Slovan tento dlh uznať a uhradiť. Ak je pravdou, že hokejový klub zmenil názor a je ochotný písomne uznať dlh a zároveň začať uhrádzať svoje záväzky, ktoré sa k dnešku už vyšplhali na vyše 500-tisíc eur, STaRZ je pripravený okamžite začať so spúšťaním prevádzky ľadových plôch pre potreby všetkých družstiev klubu vrátane mládeže,“ píše STaRZ na svojom webe.

Správa telovýchovných a rekreačných zariadení dodáva, že napriek uvedenej situácii po komunikácii s klubom umožnil všetkým družstvám klubu riadne dokončiť uplynulú sezónu.

„Od decembra 2023 STaRZ aktívne hľadal mimosúdne spôsoby úhrady dlhu so zástupcami klubu, a to bez obmedzení športovej činnosti klubu v prebiehajúcej sezóne 2023/24. A rovnako platí, že STaRZ má napriek všetkému stále záujem dospieť k dohode tak, aby sa prvý prípravný zápas plánovaný na 8. augusta konal v domovskom štadióne klubu,“ dodáva STaRZ.

V hre je stále aj predaj klubu

„Všetky ostatné úlohy a záležitosti spojené s prípravou klubu na novú sezónu sú nateraz zo strany väčšinovej akcionárky klubu zabezpečené, pričom naďalej pokračujú procesy, ktorých cieľom je predaj klubu novému strategickému partnerovi za podmienky zachovania riadneho fungovania klubu a občianskeho združenia HC SLOVAN mládež, ktorú považuje majoritná akcionárka za rozhodujúcu,“ uviedol Slovan.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM