Tomáš Stupavský Rôzne

Primátor prijal petíciu rybárov za vjazd na Železnú studničku, ale nesúhlasí s ňou

Magistrát hlavného mesta začiatkom septembra obdržal petíciu za zrušenie uznesenia poslancov o zákaze vjazdu motorových vozidiel na Železnú studničku. Petícia vznikla z iniciatívy Slovenského rybárskeho zväzu a podporilo ju viac ako tisíc občanov.

Ilustračný obrázok k článku Primátor prijal petíciu rybárov za vjazd na Železnú studničku, ale nesúhlasí s ňou
Zdroj: TASR

Primátor Ivo Nesrovnal avizoval, že s petíciou musí oboznámiť aj mestské zastupiteľstvo, aby sa k nemu vyjadrili aj poslanci.

„Mestské zastupiteľstvo sa svojim uznesením minulý rok vyjadrilo jasne – Železná studnička má patriť Bratislavčanom a nie autám. Petíciu od zväzu rybárov sme dostali, podľa právneho poriadku ju predložíme na rokovanie mestského zastupiteľstva tak, aby sa k nej vyjadrilo aj mestské zastupiteľstvo a zobralo ju na vedomie,“ povedal primátor Ivo Nesrovnal.

Na svojom poslednom rokovaní vlani predchádzajúce zastupiteľstvo vyhovelo aktivistom a požiadalo vtedajšieho primátora vykonať na Železnej studničke balík zmien. Viac sa dočítate tu: Na Železnú studničku sa možno opäť vrátia autá

Súčasný stav je výhodnejší

„Podľa môjho názoru však nie je vhodné, aby sa súčasný stav menil, nakoľko Železná studnička je bratislavský priestor, ktorý treba chrániť. V prípade individuálnych vstupov pre ľudí v tejto lokalite žijúcich a pracujúcich bude mesto vydávať povolenia aj naďalej. Je však prospešnejšie nielen prírode, ale aj ľuďom pohybujúcim sa v tejto lokalite skôr zachovať súčasný stav, ako povoliť masívny vjazd vozidiel, ako tomu bolo predtým," doplnil Nesrovnal, ktorý sám bol iniciátorom uznesenia z októbra minulého roku, kedy mestské zastupiteľstvo prijalo Návrh koncepcie na podporu rekreačnej funkcie a rozvoja Bratislavského lesoparku na území v správe Mestských lesov v Bratislave do roku 2025.

V súčasnosti platí zákaz vjazdu individuálnej dopravy na Ceste mládeže počas celého roka v úseku od parkoviska pri Červenom moste – Partizánskej lúke až po parkovisko pri horárni Krasňany.

V minulosti fungoval v tejto lokalite režim zákazu vjazdu len cez víkendy a sviatky od 9.00 do 19.00 hod. Obyvatelia a zamestnanci v tejto lokalite však majú možnosť vybavenia povolenia na vjazd, nie je preto potrebné zavádzať opätovne masívny vjazd vozidiel do tejto časti bratislavskej prírody.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM