Krimi

Prišla o tisíce eur: Bratislavčanka neodolala zvodom falošného amerického generála

Polícia dlhodobo upozorňuje na podvodníkov na sociálnych sieťach. Jednému opäť naletela obyvateľka hlavného mesta.

Ilustračný obrázok k článku Prišla o tisíce eur: Bratislavčanka neodolala zvodom falošného amerického generála
Zdroj: TASR/AP

Bratislavskí policajti vyšetrujú podvod, ku ktorému došlo v rámci internetovej komunikácie. Poškodenú 69-ročnú Bratislavčanku oslovila prostredníctvom sociálnej siete osobou, ktorá sa vydávala za amerického generála slúžiaceho v Afganistane.

Sľuboval milióny

Osoba so ženou nadviazala rozhovor, v rámci ktorého si získala priazeň poškodenej.

„Z dôvodu zaslania balíka s obsahom finančnej hotovosti vo výške niekoľkých miliónov dolárov požiadala ženu, aby zaplatila prepravné náklady za balík,“ spresnila polícia. Žena súhlasila a prostredníctvom bankového prevodu odoslala na neznámy účet sumu vo výške 5500 eur.

Neznáma osoba však podľa polície od dôchodkyne požadovala ďalšie peniaze, s čím už žena nesúhlasila a obrátila sa na políciu. „Legenda ‚americký vojak na misii‘ bola úspešne použitá už vo viacerých prípadoch. Poškodené ženy, ktoré naleteli, prišli o nemalé sumy. Odporúčame preto rozvážnosť na sociálnych sieťach a neposielať peniaze neznámym osobám,“ zdôraznila polícia.

Výstraha

Ako dodáva polícia, o podvodoch s americkými vojakmi či doktormi, ktorí nadväzujú kontakt s osamelými ženami a následne žiadajú zaslanie peňazí už veľakrát písala stránka Hoaxy a podvody – Polícia SR.

„Ak vám napíše na sociálnej sieti, alebo do emailu neznáma osoba, väčšinou s legendou zahraničného vojaka, lekára a podobne a žiada od vás peniaze alebo osobné údaje, na takéto správy nikdy NEODPOVEDAJTE a profil aj email VYMAŽTE,“ radia policajti.

Krimi správy z Bratislavy

PREČO MAJÚ SLOVENKY SLABOSŤ LEN NA AMERICKÝCH VOJAKOV?🧐 BRATISLAVČANKA PRIŠLA O TISÍCE EUR... Bratislavskí policajti...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Wednesday, April 14, 2021
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM