Rôzne Správy

Pri Prezidentskom paláci vyrastá rezidenčný dom. Ako bude vyzerať projekt Kesselbauer?

Projekt Kesselbauer získal právoplatné stavebné povolenie a developer začal s jeho výstavbou.

Ilustračný obrázok k článku Pri Prezidentskom paláci vyrastá rezidenčný dom. Ako bude vyzerať projekt Kesselbauer?
7
Galéria

Investičná skupina Proxenta v týchto dňoch začala výstavbu rezidenčného objektu, ktorý vyrastie v blízkostí Prezidentského paláca.

Byty a apartmány

V časti projektu je naplánovaná replika pôvodného meštianskeho domu, kde sídlila legendárna mestská pekáreň. Časť projektu má podľa developera súčasný vizuál, aby korešpondoval s nadväznými modernými budovami, ktoré sú na ulici Námestie 1. mája už vybudované.

„Do projektu boli zapracované pripomienky hlavného mesta, mestskej časti a ďalších účastníkov stavebného konania. Vďaka týmto zmenám sa zväčšilo vnútorné zelené átrium," spresnil investor. Na ôsmich podlažiach budú byty a apartmány. Súčasťou projektu je aj podzemná garáž so 155 parkovacími miestami.

V tesnej blízkosti Kesselbaueru stojí dokončený rezidenčný projekt Weinhauer, ktorý postavil rovnaký developer. Ten je umiestnený medzi ulicou Jozefská a Námestím 1. mája. Proxenta pripravuje na blízkej Banskobystrickej ulici menší rezidenčný projekt s názvom Vila Biela. Po dokončení majú tieto projekty podľa investora vytvoriť zelené átrium, ktoré bude slúžiť ako verejný priestor.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM