Rôzne Správy

Pri petržalskej stanici vyrastá nový bytový dom. Deti sa budú hrať na streche

Na Panónskej ceste v Petržalke v tesnej blízkosti vlakovej stanice vyrastá nový bytový dom. V čom bude výnimočný?

Ilustračný obrázok k článku Pri petržalskej stanici vyrastá nový bytový dom. Deti sa budú hrať na streche
5
Galéria

V týchto dňoch môžete pri petržalskej vlakovej stanici od Panónskej cesty badať čulý stavebný ruch. Vzniká tam totiž nový bytový dom „Panónka“.

Developer projektu VI Group začal s prácami na jeseň minulého roka. „Stavebné práce postupujú v súlade s časovým harmonogramom. Momentálne prebieha príprava vertikálnych nosných konštrukcií druhého nadzemného podlažia a steny sa postupne betónujú,“ Bratislava24.sk informovala architektka projektu Barbora Obertová. Podľa jej slov by mala byť hrubá stavba ukončená v lete.

Ihrisko na streche

Bytový dom s ôsmimi poschodiami a dvomi podzemnými podlažiami bude slúžiť predovšetkým na bývanie. V Panónke bude situovaných 46 bytových jednotiek a 37 apartmánov. Na prvom nadzemnom podlaží sa bude nachádzať 11 priestorov občianskej vybavenosti.

Panónka je výnimočná návrhom terasy na najvyššom podlaží. Investor plánuje vytvoriť spoločný priestor, kde budú môcť tráviť svoj voľný čas malí aj veľkí. Pre najmenších by tu malo vzniknúť aj detské ihrisko. Projekt počíta aj so 74 parkovacími miestami v dvoch podzemných podlažiach. Ďalších 25 parkovacích státí bude vybudovaných pri objekte.

Výborná poloha

Výhodou nového projektu je aj jeho poloha. Rýchlo a jednoducho sa peši dostanete do centra. Na skok je najstarší verejný park v strednej Európe Sad Janka Kráľa, Tyršovo nábrežie, obchodné centrum Aupark či Hviezdoslavovo námestie.

V blízkosti budúceho bytového domu vedie tiež populárna Dunajská cyklistická cesta, vychytený cyklistický raj spájajúci Nemecko, Rakúsko, Slovensko a Maďarsko. Neďaleko je aj korčuliarska dráha, jazdecký areál či fitness centrum. Projekt by mal byť dokončený začiatkom roka 2018.

Bytový dom Panónka
5
Galéria
Zdroj: VI Group
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM