han Hokej Šport

Prestupová BOMBA v hokeji: Hviezda Slovana si tľapla s tímom KHL!

Dá zbohom Tipsport Lige! Najproduktívnejší hráč najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Jindřich Abdul sa už upísal klubu z NHL.

Ilustračný obrázok k článku Prestupová BOMBA v hokeji: Hviezda Slovana si tľapla s tímom KHL!
8
Galéria
Zdroj: HC Slovan Bratislava

Český útočník odohral posledný ročník v Slovane Bratislava, kde dokonale zažiaril. Nazbieral 62 bodov (23+39), čo ho vynieslo na trón celej produktivity Tipsport Ligy. Možno, že predčasné ukončenie sezóny, mu zabránilo ešte vo väčšom počte bodov.

Rozprávkový príbeh

Jindřich je rodákom z moravského Vsetína, odkiaľ sa cez Znojmo, Prešov, dve sezóny v Poprade, presunul do bratislavského klubu. Jeho kariéru ovplyvnilo nešťastné zranenie oka, po ktorom sa však aj tak vrátil medzi elitu. Už dva ročníky v Poprade boli predzvesťou, že to môže dotiahnuť ďaleko.

Hor sa do KHL

Práve jeho príchod do Slovana bol skvelým ťahom. Šikovný hráč sa v klube, ktorý prišiel do Tipsport Ligy z ruskej KHL, presadil a bol za hviezdu. Málokto však čakal, že by z toho mohol byť prestup ako hrom. „Nie je časté, aby sa niekto dostal zo slovenskej Extraligy priamo do KHL. Moc sa na to teším,“ prezradil 24-ročný hokejista pre portál www.hokej.cz.

Tají, kam ide

Abdul, ktorý si v Bratislave našiel aj partnerku, zatiaľ neprezradil, do ktorého klubu v rámci Kontinentálnej hokejovej ligy prestúpil. „Už mám o svojej budúcnosti jasno, aj keď to nie je oficiálne, zmluva už je podpísaná. Dostal som ponuku, ktoré sa neodmieta a myslím tým ruskú KHL,“ potvrdil Abdul a pokračoval: „Jednal som asi z tromi záujemcami, pričom jeden z nich už poslal zmluvu, takže nebolo čo riešiť. Bude to výzva!“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM