Správy Samospráva

Prepchatá križovatka v Rači bude minulosťou. Vznikne tu nový "kruháč"

Zlú dopravnú situáciu v ranných a poobedňajších hodinách v uliciach Rače by už onedlho mohol vyriešiť nový "kruháč" pri cukrárni Marlenka.

Ilustračný obrázok k článku Prepchatá križovatka v Rači bude minulosťou. Vznikne tu nový "kruháč"
9
Galéria
Zdroj: Google Maps

Preplnené cesty či ranné a poobedňajšie zápchy nie sú v Bratislave ničím výnimočným. Situácia nie je iná ani v Rači. Zlepšenie by mohla priniesť nová okružná križovatka Detvianska – Kubačova – Rustaveliho.

Bezbariérové priechody a nové osvetlenie

Existujúca križovatka pri cukrárni, ktorá je najmä v rannej a poobedňajšej špičke ťažko priechodná a neprehľadná, bude prebudovaná na malú okružnú križovatku s priemerom 25 metrov. „Pribudnú tu aj bezbariérové priechody pre chodcov so slepeckou dlažbou a nové osvetlenie,“ informovala Bratislava24.sk hovorkyňa Rače Eva Miklánková.

Po aktualizácii projektovej dokumentácie z roku 2006, prebieha momentálne vyjadrovanie dotknutých orgánov, z ktorého vyplynuli ďalšie investície. „Bude potrebné presunutie vedenia vysokého napätia, uzatváracích armatúr plynu a strednotlakového plynovodu mimo územia okružnej križovatky a tiež autobusovej zastávky na Detvianskej ulici,“ dodala hovorkyňa s tým, že so samotnou realizáciou plánujú začať v lete. Predpokladané náklady sa odhadujú na 230-tisíc eur vrátane vyvolaných investícií.

Rekonštrukcia cesty

Mestská časť Rača plánuje aj rekonštrukciu Popolnej ulice. Predmetom rekonštrukcie bude úsek v dĺžke 250 metrov od Rudnickej ulice po ulicu Na medzi. „Naplánované je presunutie stĺpov verejného osvetlenia, realizácia troch oporných múrov a rekonštrukcia vozovky v šírke 5 metrov,“ uviedla Miklánková.

Momentálne prebieha aktualizácia projektovej dokumentácie z decembra 2009, následne sa bude čakať na vyjadrenie dotknutých orgánov a potom bude možné požiadať o vydanie stavebného povolenia. Rekonštrukcia Popolnej ulice by mala stáť približne 200-tisíc eur.

Ilustračný obrázok

Rača sa v lete venuje opravám ciest
9
Galéria
Zdroj: Bratislava - Rača
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM