Andrea Mesarčíková Rôzne

Prenos z futbalového stretnutia Slovensko-Chorvátsko na STV je ohrozený

Prenos z futbalového stretnutia Slovensko-Chorvátsko v Slovenskej televízii (STV) je ohrozený.

Spoločnosť DIGI SLOVAKIA s.r.o., ktorá vlastní práva na vysielanie medzištátnych a ligových zápasov, ponúkla Slovenskej televízii (STV) zdarma práva na odvysielanie stretnutia kvalifikácie Majstrovstiev Európy (ME) hráčov do 21 rokov, Slovensko – Srbsko, a taktiež priateľského stretnutia Slovensko – Chorvátsko, ktoré sa budú konať 11. augusta 2010. Tá si za to ale vypýtala úhradu výrobných nákladov, o čom dnes TASR informoval Roman Rajtár zo spoločnosti AMI Communications Slovakia.
„Keďže DIGI SLOVAKIA začína na novom športovom kanáli DIGI Sport vysielať od 14. augusta 2010, ponúkli sme práva Slovenskej televízii, aby futbaloví fanúšikovia neprišli o tieto zaujímavé stretnutia. Boli sme prekvapení, keď nás STV prostredníctvom Jozefa Foltýna, šéfredaktora Hlavnej redakcie športu, požiadala o úhradu výrobných nákladov na priateľské stretnutie slovenskej reprezentácie s Chorvátskom, a to vo výške 25.000 eur. Po našom odmietnutí znížila STV čiastku na 15.000 eur,“ uviedla marketingová manažérka DIGI Sport Andrea Mišurová. Zdôraznila, že na takéto podmienky nemôžu pristúpiť. „Mrzí nás, že verejnoprávna STV našu ponuku neprijala, a tak svojím postojom znemožní divákom prístup k týmto atraktívnym medzištátnym zápasom,“ dodala. V súčasnosti má ich spoločnosť viac ako 280.000 zákazníkov.
Skutočnosť, že spoločnosť DIGI ponúkla STV bezodplatne práva na spomínané dve stretnutia, potvrdila TASR aj Marianna Čižmárová zo Slovenského futbalového zväzu (SFZ). „Za takýchto podmienok môže prísť k ohrozeniu vysielania týchto stretnutí,“ skonštatovala.
Ako sa uvádza v stanovisku STV, Slovenský futbalový zväz a Digi TV sa zúfalo snažia predísť rozhorčeniu verejnej mienky a ponúknuť vysielanie týchto dvoch stretnutí STV aj iným slovenským televíziám. „Minulý týždeň dostala STV neoficiálnu ponuku od Digi TV na odvysielanie oboch predmetných zápasov, svoj súhlas sme však podmienili splnením istých finančných podmienok,“ reagoval dnes na uvedené skutočnosti hovorca STV Peter Susko. Podľa jeho vyjadrenia je zarážajúce, že hoci vedenie SFZ pri rokovaniach nebolo, v pondelok (9.8.) zverejnilo sumu 25.000 eur, ktorá nie je pravdivá, ale potvrdzuje, že SFZ a súkromná televízia ťahajú za jeden povraz a spoločne sa snažia donútiť STV vysielať oba predmetné zápasy. „Dôvod je zrejmý: aby zachránili existujúcu spoločnú zmluvu o právach,“ zdôraznil.
Slovenská televízia sa podľa Suskových slov odmieta stať nástrojom vydierania v rukách komerčného subjektu a futbalových funkcionárov, ktorí vytvárajú dojem, že ich neuvážené kroky im STV a v konečnom dôsledku všetci občania Slovenska musia pomáhať naprávať. „S právami na zápasy slovenskej reprezentácie sa nekupčí! Krok, v ktorom súkromná televízia ponúka STV jeden prípravný zápas na odvysielanie, aby si zachránila svoju zmluvu, je hodenie ohlodanej kosti s argumentáciou, že vás pozvali na hostinu,“ dodal.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM