Adriana Banásová Kultúra

Prehľad podujatí na týždeň: Neviete, čo s voľným časom? Poradíme vám

S pomaly blížiacim sa letom narastá aj počet kultúrnych akcií, festivalov, koncertov... a nám robí problém vybrať to "naj" z bohatej ponuky. Dávame preto do pozoru len niekoľko podujatí, ktoré sa tento týždeň v našom hlavnom meste uskutočnia. Dúfame, že si vyberiete - nech sa páči.

Ilustračný obrázok k článku Prehľad podujatí na týždeň: Neviete, čo s voľným časom? Poradíme vám
Zdroj: Dnes24.sk

Ukrajinská filmová klasika

V bratislavskom Kine Lumière sa od začiatku týždňa začne unikátna prierezová prehliadka Ukrajinská filmová klasika. Počas štyroch dní divákom ponúkne osem významných celovečerných filmov, ktoré tvoria dejiny ukrajinskej kinematografie. Filmová prehliadka predstaví dôležité diela z histórie ukrajinskej kinematografie – filmy z obdobia krátko po vzniku kinematografie, končí snímkami z 90. rokov minulého storočia a zameraný je na filmy u nás málo alebo vôbec neuvedené.

pondelok – štvrtok/ Kino Lumiére/

Hudba dneška v SNG 14

Ďalší z koncertov cyklu súčasnej hudby v SNG si budete môcť vypočuť už tento utorok. Účinkujú Seijiro Murayama & Jean-Luc Guionnet & Veni ensemble / Veni Academy. Seijiro Murayama a Jean-Luc Guionnet sú hudobníci známi hlavne v oblasti improvizovanej hudby, ktorý tvoria duo od roku 2006. Na ich jedinom koncerte sa predstavia spolu s hudobníkmi z Veni Ensemble a Veni Academy.

utorok/ Námestie Ľ. Štúra 4/ vstupné 4 a 2 eurá

Pančlajn

Zábavná stnd-up comedy rozprúdi krv v žilách všetkým, ktorí sa rozhodnú prísť v stredu do KC Dunaj. Účinkovať budú Matej „Sajfa“ Cifra, Tomáš Hudák, Ivo Ladižinský, Gabo Žifčák, Stano Staško, Dano Čistý, Samo Trnka, Jerguš Oravec. Nenechajte si ujsť večer plný neošúchaných vtipov a inteligentných poznámok.

streda/ KC Dunaj/ 20:00/ vstupné 10 eur, predpredaj 9 eur

Bratislava Culinary days – Jahodová sezóna

Pre všetkých milovníkov dobrého jedla je tu festival Bratislava culinary days – festival gastronómie. Tentokrát v jahodovom prevedení od 18. do 20. júna na Rybnom námestí v Bratislave. Ak chcete potešiť svoje žalúdky, zastavte sa na „Rybnom“.

štvrtok – sobota/ Rybné námestie/ 11:00 – 22:00

Dizajn Market Hviezdko 2015

Bratislavský Dizajn Market, ktorý sa uskutoční 18.-19. júna na Hviezdoslavovom námestí. Nájdete na ňom 20 stánkov s všakovakými handmade vecičkami, ktoré budete môcť naživo vidieť, poskúšať a kúpiť.

*štvrtok – piatok/ Hviezdoslavove námestie/ *

ilustračná foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM