Tomáš Stupavský Samospráva

Predvolebná anketa z bratislavských ulíc: ľudia sa vyjadrili ku komunálnym voľbám

Termín komunálnych volieb klope na dvere a občania by už mali byť pomaly rozhodnutí koho budú voliť, respektíve či sa vôbec k urnám vydajú. Predvolebné kampane v týchto dňoch vrcholia a reklamná kampaň naberá na obrátkach. Rozhodujú sa Bratislavčania na základe reklamy alebo sympatií?

Ilustračný obrázok k článku Predvolebná anketa z bratislavských ulíc: ľudia sa vyjadrili ku komunálnym voľbám
Zdroj: TASR

Sobota 15.novembra sa už nezadržateľne blíži a obyvatelia Bratislavy budú rozhodovať komu udelia svoj hlas v mestskej časti, v ktorej žijú. Navyše voličom zo Slovenskej metropoly prináleží ešte jedna povinnosť a to rozhodnúť o primátorovi hlavného mesta. V uliciach sme zisťovali či už majú o svojom favoritovi jasno.

Miloš (42) robotník: ,,Ja si predvolebné kampane nevšímam. Skôr ma odrádzajú, pretože na vás vykúkajú na každom rohu. Vždy som sa pri voľbách rozhodoval podľa výsledkov aké je daný politik schopný vykonať a nie nasľubovať."

Tatiana (23) študentka: ,,Neviem či sa v čase volieb budem nachádzať doma, ale ak áno svoj hlas odovzdať určite nepôjdem. Dôvod je jednoduchý. Nepáči sa mi osočovanie a urážanie jednotlivých kandidátov navzájom počas predvolebného maratónu. Iba sa predbiehajú kto na koho vytiahne väčšiu špinavosť. Druhá vec je, že aj tak nikdy nesplnia to čo sľúbia."

Martin (32) manažér: ,,Voliť určite pôjdem a viem už aj koho. Volebné kampane som sledoval a neušlo mi, že práve boj o primátorské kreslo bol veľmi vyostrený. Avšak zastávam sa názoru, že tých reklám okolo bolo niekedy až príliš veľa."

Peter (20) študent: ,,Pre mňa je dôležité ako kandidát vystupuje na verejnosti, či z neho vyžaruje prirodzená charizma a podobne. Reklamné kampane môžu mať na voličov značný vplyv, ale priznám sa, že na mňa veľmi nezapôsobili."

Vladimír (50) skladník: ,,Ja teda rozhodne voliť nepôjdem. Za tých niekoľko rokov čo už v Bratislave žijem som už počul toľko nezmyselných sľubov, že už neverím ani jednému politikovi. Preto mi je jedno kto zvíťazí, aj tak pre nás obyčajných ľudí toho veľa nespraví."

Judita (28) podnikateľka: ,,Nieže by som kampane sledovala, ale sú všade, tým pádom sa im len ťažko vyhnete. Voliť pôjdem a už som aj rozhodnutá koho."

Tomáš (18) študent: ,,Budú to moje prvé komunálne voľby, preto sa ich chcem zúčastniť. Ale ak bude chladné počasie možno dám prednosť iným aktivitám."

Lucia (25) čašníčka: ,,Ja budem v ten deň akurát v práci, tak neviem či sa vôbec do volebnej miestnosti dostanem. Ak áno už mám v tejto veci jasno. Reklamné kampane ma viac-menej zaujali iba v podobe billbordov, lebo v Bratislave sú na každom kroku."

Kvetoslava (71) dôchodkyňa: ,,Áno voliť sa chystám a som rozhodnutá komu dám svoj hlas. Rozhodovala som sa na základe sympatií a nie letákov, ktoré nám každý deň plnili schránky."

Róbert (35) podnikateľ: ,,Viete čo celkom podrobne som si preštudoval volebný program jednotlivých kandidátov, ale som realista a som si vedomí, že nesplnia z toho ani polovičku. No priznávam, že som sa v nich stretol aj s veľmi zaujímavými bodmi a sám som zvedavý ako sa ich podarí kompetentným splniť. Preto som na sto percent rozhodnutý koho pôjdem v sobotu voliť."

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM