Krimi

Prečo polícia dala fúkať protestujúcim farmárom? Môže za to podnapitá vodička, ktorá ich prišla podporiť

Polícia vysvetľuje, čo ju viedlo k tomu, aby vykonala dychové skúšky u vodičov protestujúcich poľnohospodárov.

Ilustračný obrázok k článku Prečo polícia dala fúkať protestujúcim farmárom? Môže za to podnapitá vodička, ktorá ich prišla podporiť
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Polícia prišla s vysvetlením: Za to, že dávali farmárom na traktoroch „fúkať“, môže podnapitá vodička, ktorá ich prišla podporiť.

Nezodpovedná vodička

Dopravná nehoda, ktorú spôsobila spomínaná vodička, sa stala včera ráno (krátko po 07:30 hod.) v blízkosti Tyršovho nábrežia, kde sú sústredení účastníci protestu poľnohospodárov. Vodička na vozidle SUV po dopravnej nehode ušla. Keď sa následne dostala do rúk polície pri dychovej skúške jej bola nameraná hodnota viac ako 2,5 promile.

„Uvedené konanie vodičky vzbudilo u policajtov, ktorí zabezpečujú počas uvedeného protestu ochranu verejného poriadku, života a zdravia občanov, majetku a bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky dôvodnú obavu, že vodiči poľnohospodárskej techniky by mohli viesť ťažké stroje pod vplyvom alkoholu a ohroziť tak životy, zdravie a majetok občanov. V súlade so zákonom preto vodičov poľnohospodárskej techniky podrobili vykonaniu dychovej skúšky,“ vysvetlila Bratislava24.sk krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Narazila do auta pred ňou

Podľa informácií, ktoré polícia zverejnila, z miesta dopravnej nehody prechádzala vodička na vozidle RAV V4 (EČV BA) po Krasovského ulici v smere od Einsteinovej ulici, kde nedodržala bezpečnú vzdialenosť a narazila do vozidla značky Mini One, ktoré išlo pred ňou. Vodička v Mini One sa zranila až tak, že musela byť hospitalizovaná.

„Vodička SUV po náraze s vozidlom nezastavila, ale v jazde pokračovala až na Tyršovo nábrežie, kde bola zastavená hliadkou Policajného zboru. Pri kontrole bola podrobená dychovej skúške, ktorou jej bola nameraná hodnota 1,23 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Aj výsledok opakovanej dychovej skúšky bol pozitívny,“ doplnila Miháliková.

Na základe zistených skutočností bola 41-ročná Bratislavčanka zadržaná a eskortovaná na príslušné policajné oddelenie, kde ju polícia obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM