Samospráva

Prechádzka po Baštovej aj Klariskej ulici bude príjemnejšia. Staré mesto vymieňa dlažby

Staromestská samospráva odštartovala celoplošnú výmenu kamennej dlažby na dvoch frekventovaných uliciach v centre mesta. Peší však musia rátať s uzáverou.

Ilustračný obrázok k článku Prechádzka po Baštovej aj Klariskej ulici bude príjemnejšia. Staré mesto vymieňa dlažby
Zdroj: TASR

Pri prechádzke niektorými uličkami Starého Mesta sa treba doslova pozerať pod nohy. Čo je pri turistoch obdivujúcich krásy mesta ťažké. Na starej dlažbe sa už neraz stal úraz, svoje o tom rozhodne vedia aj ženy v lodičkách. Vedenie mestskej časti tak pristúpilo k oprave, ktorá poteší nejedného obyvateľa či návštevníka Bratislavy.

Samospráva začala s celoplošnou opravou kamennej dlažby na Baštovej a pokračovať bude aj na Klariskej ulici. „Práce začnú rozoberaním dlažby v najužšej časti od Michalskej ulice, v približne 40 metrovom úseku. V tejto fáze bude prechod umožnený len chodcom, vozidlá nebudú mať umožnený prejazd,“ informuje mestská časť Staré Mesto. V tejto fáze, ktorá potrvá do 25. mája bude prechod umožnený len chodcom, vozidlá ulicou neprejdú.

Čítajte tiež: Staré za nové: Kamenné námestie sa konečne má čím pochváliť

V druhej etape, od 27. mája až do 3. júna bude úsek uzavretý aj pre peších. „Uzávera je nutná z dôvodu pokládky dlažby,“ vysvetľuje samospráva. Baštová ulica bude rozdelená na dva úseky, v ktorých Staré Mesto opraví najprv pravú a potom ľavú stranu.

V konečnej, tretej fáze od 26.6. do 30.6. plánuje mestská časť dokončiť 25 štvorcových metrov dlažby na Klariskej ulici.

Čítajte tiež: Bratislavské rozkopávky: Ktorej ulici sa treba najnovšie vyhnúť?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM