Rôzne Správy

POZOR zmena! Počet miest na testovanie z auta sa výrazne znížil

Dnes od 7:00 hod. do 22:00 hod. pokračuje celoplošné testovanie národa. Možnosti sa oproti včerajšku zmenili.

Ilustračný obrázok k článku POZOR zmena! Počet miest na testovanie z auta sa výrazne znížil
38
Galéria
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Niektoré mestské časti Bratislavy sa rozhodli zrušiť možnosť testovania z auta. Dôvodom sú dopravné, ale aj organizačné problémy, ktoré drive-through testovanie spôsobilo. Kým sa ľudia dostali na rad na testovanie, sedeli v autách dlhé hodiny a tie navyše blokovali cesty. Túto možnosť sa totiž vo veľkom snažili využiť nielen Bratislavčania, ale aj obyvatelia okolitých obcí, predovšetkým Záhoria.

Redukcia

Zredukovať počet drive-through miest sa rozhodli v Karlovej Vsi, kde ostanú k dispozícii už len dva takéto body.

„V Karlovej Vsi ostanú drive-in miesta v Líščom údolí a pod mostom Lafranconi,“ potvrdil hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes. „V Slávičom údolí bude odberné miesto len pre peších, rovnako tak pred Iuventou, kde však bude možné zaparkovať,“ do­dal.

V Podunajských Biskupiciach túto možnosť úplne zrušili a miesto na parkovisku pri obchode pri Podzáhradnej ulici, kde sa testovalo z auta, sa zmenilo na tri odberné miesta pre peších.

„Zvyšujeme však počet odberných miest na tri,“ informoval starosta mestskej časti Zoltán Pék.

Ružinov

Všetky drive-through odberné miesta ostávajú v Ružinove, hoci v ich okolí bola doprava mimoriadne komplikovaná a v sobotu popoludní starosta Ružinova Martin Chren hovoril o „25-hodinovej čakacej dobe“. „Rozhodli sme sa napokon, že tieto miesta ponecháme, vyzývame však ľudí, aby ich prednostne ponechali pre rodiny s deťmi a obyvateľov so zhoršenou mobilitou,“ dodal Chren.

K dispozícii budú aj odberné miesta pre otestovanie sa z auta na parkovisku pred Obchodným centrom Danubia v Petržalke a tiež drive-in odberové miesto v Rusovciach, ktoré mestskej časti pomáha zvládnuť aj nápor pendlerov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM