Rôzne Správy

POZOR, pri prejazde cez Rakúsko potrebujú Slováci nové tlačivo o tranzite

Na slovensko-rakúskych hraniciach sa v určitých časových intervaloch vykonávajú aj zdravotné kontroly, a to merania telesnej teploty.

Ilustračný obrázok k článku POZOR, pri prejazde cez Rakúsko potrebujú Slováci nové tlačivo o tranzite
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Pri prejazde cez Rakúsko potrebujú Slováci nové tlačivo o tranzite. Ide o aktuálne nariadenie ministra zdravotníctva Rakúskej republiky.

Rakúske orgány odporúčajú mať tlačivo vypísané a vytlačené, aby sa predišlo kolónam na hraničných priechodoch. TASR o tom informovala Michaela Paulenová z tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR.

Na slovensko-rakúskych hraniciach sa v určitých časových intervaloch vykonávajú aj zdravotné kontroly, a to merania telesnej teploty. Na vstupe do Rakúska teda môže dochádzať k zdržaniu, podotkla Paulenová.

„Vstup do Rakúska zo Slovenskej republiky pre občanov SR je v týchto dňoch možný bez ďalších obmedzení s výnimkou zdržania na cestách kvôli kontrolám,“ dodala.

V súvislosti s novým nariadením dokladovať prejazd tlačivom o tranzite, sa cez víkend tvorili rozsiahle kolóny. Cestujúci čakali 10 až 14 hodín, hovorí Paulenová.

Najhoršia situácia bola podľa nej v noci zo soboty (22. 8.) na nedeľu (23. 8.), kedy bolo zdržanie spôsobené vypĺňaním tlačiva o vstupe na územie Rakúska.

„V nedeľu sa situácia zlepšila, boli vykonávané iba náhodné kontroly. Minister zdravotníctva Rakúska uviedol, že prišlo k nesprávnej interpretácii nariadenia, kde nie je uvedená povinnosť kontrolovať každú prichádzajúcu osobu alebo vozidlo,“ priblížila Paulenová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM