Nina Táborská Samospráva

Poznáte aktívneho dôchodcu? Mestu možno opäť posielať návrhy na ich ocenenia

Kluby dôchodcov, seniorské združenia, ale aj samotní Bratislavčania môžu opäť posielať svoje návrhy na ocenenie bratislavských seniorov, ktorí sa aj na dôchodku aktívne zapájajú do verejného života či výrazným spôsobom pomáhajú zlepšiť život v hlavnom meste.Návrhy možno posielať do 29. septembra.

Ilustračný obrázok k článku Poznáte aktívneho dôchodcu? Mestu možno opäť posielať návrhy na ich ocenenia
Zdroj: Webnoviny.sk

Počas počas Seniorfestu takýchto dôchodcov ocení primátor Milan Ftáčnik. „Seniorská generácia môže dnes byť vzorom pre mladých svojou múdrosťou, skúsenosťami, pracovitosťou či dôslednosťou,“ informovala Daniela Rodinová, vedúca referátu mediálnej komunikácie hlavného mesta.

„Jej spoluprácu pri riadení verejnej správy, dobrovoľnícku činnosť, angažovanosť, zanietenosť pri organizovaní podujatí, pomoc chorým ľuďom, ale aj pomoc pri vzdelávaní mladých ocení primátor aj tento rok,“ dodala.

Návrhy možno posielať do 29. septembra, na oficiálnu mailovú adresu Rady bratislavských seniorov senior@bratislava.sk. Rovnako tak ich môžete priamo doručiť do podateľne magistrátu na Primaciálnom námestí s označením SENIOR 2014.

Každá nominácia by mala obsahovať krátku charakteristiku navrhovanej osobnosti, ktorej životná cesta sa spája s hlavným mestom a zapájaním sa do verejného, komunitného života. V návrhu musia byť tiež uvedené kontaktné údaje nielen na navrhovanú osobnosť, ale taktiež na navrhovateľa (telefón, mail, adresa).

Ocenení primátorom budú piati až šiesti seniori a jedno ocenenie udelí Úrad vlády SR. Galaprogram Kytica pozdravov, ktorý je súčasťou celomestského projektu v rámci úcty k starším spoluobčanom mesta, sa uskutoční 16. októbra v Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM