Rôzne Správy

Požiare autobusov: V dopravnom podniku kontrolujú vozidlá

Dopravný podnik má v prevádzke 85 autobusov s CNG pohonom. Nedávne požiare vozidiel MHD sú zatiaľ v procese vyšetrovania.

Ilustračný obrázok k článku Požiare autobusov: V dopravnom podniku kontrolujú vozidlá
Zdroj: Facebook

V Dopravnom podniku Bratislava prebieha kontrola vozidiel s CNG pohonom, ktorá je reakciou na nedávne požiare takýchto autobusov v hlavnom meste. „V súvislosti s týmito mimoriadnymi udalosťami sa vykonáva opakovaná inšpekcia automatických hasiacich zariadení, ktoré sú v motorových priestoroch všetkých našich CNG autobusov inštalované a takisto revízia plynového systému autobusov,“ povedal dnes generálny riaditeľ DPB Milan Urban.

Čakajú na správy od hasičov

DPB má podľa neho v prevádzke 85 autobusov s CNG pohonom. Nedávne požiare vozidiel MHD sú zatiaľ v procese vyšetrovania. „Očakávame správu z hasičského zboru,“ skonštatoval riaditeľ. Ako tvrdí, nemá žiadnu vedomosť o tom, že by bola chyba na strane DPB. Autobusy, ktoré zhoreli sú podľa jeho slov staršie a aj preto sa podnik usiluje o podporu v mestskom zastupiteľstve na nákup nových vozidiel. „Snažíme sa, aby k takýmto udalostiam nedochádzalo,“ podotkol Urban.

Dopravnému podniku zhoreli tento mesiac dva autobusy s CNG pohonom. Bratislavskí hasiči museli požiar jedného z autobusov likvidovať v utorok 22. novembra pri mestskej časti Vajnory. „Vodič autobusu linky číslo 65 spozoroval zadymenie v zadnej motorovej časti vozidla. Ihneď zabezpečil odstavenie vozidla, výstup cestujúcich a okamžite udalosť nahlásil na dispečing DPB, ktorý zabezpečil na miesto všetky záchranné zložky. Udalosť sa našťastie zaobišla bez zranení,“ priblížila hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Ďalší prípad sa stal 13. novembra vo Vozovni Jurajov dvor v Bratislave, kde bol ohlásený požiar autobusu krátko pred druhou hodinou v noci. Išlo o požiar autobusu na alternatívny pohon na prečerpávajúcej stanici na CNG, ktorý sa postupne rozšíril na celé vozidlo.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM