Krimi

Požiar zničil na Korytníckej ulici dve autá, mohlo ísť o úmysel

Policajti z Bratislavy vyšetrujú okolnosti požiaru osobných motorových vozidiel, ku ktorému došlo v nedeľu podvečer na Korytníckej ulici v Bratislave. Požiar, ktorý sa najskôr rozhorel na jednom zo zaparkovaných áut, sa rozšíril aj na ďalšie, vedľastojace auto.

Ilustračný obrázok k článku Požiar zničil na Korytníckej ulici dve autá, mohlo ísť o úmysel
Zdroj: Policajný zbor SR

„Podľa doterajších informácií požiar vznikol na prednej časti motorového vozidla zn. Mercedes Benz, bielej farby s bratislavským evidenčným číslom,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

Dodala, že požiarom došlo k zhoreniu celej prednej motorovej časti vozidla, interiéru, ľavej strany motorového vozidla a veľkej časti úložného priestoru, kde sa nachádzali doklady, elektrické káble, rôzny stavebný materiál, umelohmotný kanister s obsahom benzínu a rôzne elektrické náradie. „Škoda spôsobená samotným požiarom vozidla i zničením vecí v úložnom priestore je vo výške 5-tisíc eur,“ spresnila Mihalíková.

Rovnakú škodu vyčíslili aj na vedľa stojacom osobnom motorovom vozidle zn. Mercedes Benz A, svetlohnedej metalízy, registrovanom v Bratislave.

Plamene, ktoré zachvátili aj toto vozidlo, spôsobili zhorenie celej prednej motorovej časti, interiéru a ľavej strany vozidla. „Zisťovateľ príčin požiarov na mieste nevylúčil ani technickú poruchu, ani úmyselné podpálenie vozidla,“ informovala policajná hovorkyňa.

Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci.

Prečítajte si tiež: Polícia pátra po podpaľačovi áut. V Petržalke mu v noci padli za obeť tri vozidlá

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM