Rôzne

Povolenie na prevádzku dostalo zatiaľ jedenásť bratislavských kúpalísk

Bratislavské kúpaliská prešli hygienickou kontrolou. K dnešnému dňu dostalo povolenie na prevádzku jedenásť kúpalísk, všetky sú po hygienickej stránke vyhovujúce.

Ilustračný obrázok k článku Povolenie na prevádzku dostalo zatiaľ jedenásť bratislavských kúpalísk
Zdroj: Dnes24.sk

V Bratislavskom kraji je momentálne povolená prevádzka jedenástich prírodných a umelých kúpalísk. Povolenie majú dve prírodné kúpaliská Zlaté Piesky v Bratislave, Slnečné jazerá v Senci a jedno biokúpalisko Borovica na Kamennom Mlyne.

Taktiež aj osem umelých kúpalísk, a to v Bratislave – Delfín, Krasňany, Tehelné pole, Zbojnička Rača, Lamač, Rosnička a letné kúpaliská Pezinok-Sever a Modra. Informovala o tom hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave Katarína Nosálová.

Prevádzkovanie letného kúpaliska Matador – Bratislava a prírodného kúpaliska Kuchajda v hlavnom meste je podľa jej slov v súčasnosti v riešení.

„Prevádzkovateľ letného kúpaliska Iuventa a prevádzkovateľ letného kúpaliska v Malackách o súhlas k tohtoročnej prevádzke doposiaľ nepožiadali,“ podotkla.

Kúpaliská sú na sezónu pripravené

Z doteraz kontrolovaných a schválených kúpalísk boli podľa Nosálovej všetky po hygienickej stránke vyhovujúce a sú pripravené k začiatku prevádzky tohtoročnej kúpacej sezóny.

„Kvalita vody na prírodných kúpaliskách zaradených do monitoringu alebo s organizovanou rekreáciou sa bude kontrolovať v dvojtýždňových intervaloch i podľa aktuálnej situácie,“ uviedla hovorkyňa.

V lokalitách s neorganizovanou rekreáciou sa budú realizovať len orientačné kontroly kvality vody na kúpanie, a to dva- až trikrát za sezónu alebo podľa aktuálnej situácie. Kontrola bazénovej vody sa preverí jedenkrát mesačne, respektíve podľa potreby.

Obyvatelia Bratislavského kraja môžu na webovej stránke Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave – ruvzba.sk každý týždeň nájsť aktuálne výsledky rozborov vôd aj s poznámkou, či je voda na kúpanie vhodná.

Čítajte aj: Otestujte sa: Ako dobre poznáte bratislavské kúpaliská?

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM