Nina Táborská Samospráva

Schválený územný plán zóny ochráni zeleň v Ružinove. Centrálna časť Trnávky má konečne jasné pravidlá výstavby

Tieto podmienky určuje územný plán zóny Trnávka-stred, ktorý dnes schválili ružinovskí poslanci počas miestneho zastupiteľstva mestskej časti. Zámerom plánu je zachovať kvalitu bývania a ochrániť zeleň.

Ilustračný obrázok k článku Schválený územný plán zóny ochráni zeleň v Ružinove. Centrálna časť Trnávky má konečne jasné pravidlá výstavby
Zdroj: TASR

Ide o územie vymedzené Ribayovou a Bulharskou ulicou na severozápade, Galvaniho ulicou na severovýchode, ulicou Na križovatkách na juhovýchode, železničnou traťou Bratislava-Komárno a ulicami Na lánoch, Cablkova a Ribayova na juhu a juhozápade.

„Uzemný plán dá mantinely výstavbe na konkrétnom území,“ uviedol na úvod starosta Ružinova Dušan Pekár. Podľa jeho slov sa tak zavŕši sedemročné úsilie o reguláciu výstavby v tejto časti Ružinova. "Investori dostanú jasné pravidlá, aby sa jedného dňa ihrisko nezmenilo na bytový dom,“ dodal.

Hlavný architekt Papp podotkol, že tento dokument bol trikrát prerokovaný s verejnosťou a vždy boli vyhodnotené pripomienky. „Naším zámerom bolo, aby zostala zachovaná kvalita obytného územia a ľudia mali garantovanú kvalitu bývania aj do budúcna,“ vyjadril sa spracovateľ územného plánu zóny Trnávka-stred architekt Peter Vaškovič.

„Pracujeme na spracovavaní tohto zámeru už od roku 2007. Počas celého procesu sme mali záujem komunikovať s odbornou aj s laickou verejnosťou a mali sme záujem, aby občania boli informovaní o celom procese a to až nad rámec platného stavebného zákona. Všetky relevatné požidavky boli akceptované,“ doplnil Vaškovič.

Územný plán zóny jasne definuje, aby zelené plochy napríklad na Bulharskej, Vietnamskej či na Krasinského a ďalšie zostali nezastavané. Rovnako majú na účely športovania naďalej slúžiť napríklad ihrisko v areáli ZŠ Vrútocká, ihrisko na Nerudovej, plochy ihriska v areáli strednej školy na Pavlovičovej. Práve ihrisko na Pavlovičovej chcel súkromný investor zastavať.

Územný plán zóny Trnávka-stred je druhým územným plánom zóny, ktorý platí v Ružinove. Schválený je už regulatív oblasti Krajná-Bočná rovnako na Trnávke a mestská časť pripravuje územné plány zón okolo Štrkoveckého jazera, na Ostredkoch a v lokalite Cvernovky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM