Samospráva

Poslanci Bratislavského samosprávneho kraja dnes rozhodnú o rozpočte na roky 2015 - 2017

Návrh rozpočtu na roky 2015 - 2017 i predaj majetku v kaštieli vo Veľkom Bieli sú témy dnešného a zároveň posledného tohtoročného zasadnutia Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

Ilustračný obrázok k článku Poslanci Bratislavského samosprávneho kraja dnes rozhodnú o rozpočte na roky 2015 - 2017
Zdroj: TASR

Návrh rozpočtu na budúci rok už nemôže rátať s príjmami, ktoré kraj získaval v rámci výnosu z dane z motorových vozidiel. Od januára 2015 patrí „cestná daň“ štátu, ktorý tento výpadok v príjmoch bude samosprávnym krajom vykrývať vyšším podielom na výnose z dane z príjmov fyzických osôb (DPFO). BSK však očakáva výraznú stratu v príjmoch, keďže model prerozdeľovania výnosu z DPFO považuje za nevýhodný pre BSK.

Poslanci by mali rozhodnúť o predaji prebytočného majetku, ktorý predstavuje spoluvlastnícky podiel na kaštieli vo Veľkom Bieli. BSK tento majetok ponúka záujemcom už od roku 2010, no v doterajších štyroch kolách obchodno-verejnej súťaže sa ho predať nepodarilo a o kúpu na základe predkupného práva neprejavilo záujem ani Ministerstvo kultúry SR. Na dnešnom zasadaní budú poslanci rozhodovať o ponuke, ktorú predložili spoluvlastníci kaštieľa.

Poslanci kraja sa dnes budú zaoberať aj správou o rozpočtovom hospodárení BSK v prvých deviatich mesiacoch tohto roka a možnosťami znižovania energetickej náročnosti v rámci budov vo vlastníctve BSK.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM