Aktualizované Správy

Popoludní budú v meste obmedzenia: KONEČNE nebude nikomu vadiť upchatá Bratislava!

V Bratislave treba pre utorkové (22. 2.) privítanie slovenských hokejových reprezentantov a oslavy zisku bronzovej olympijskej medaily počítať s obmedzeniami pre vodičov a zmenou MHD..

Ilustračný obrázok k článku Popoludní budú v meste obmedzenia: KONEČNE nebude nikomu vadiť upchatá Bratislava!
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Upozorňuje na to bratislavská mestská polícia s tým, že v prípade veľkého záujmu fanúšikov môže dôjsť aj k pozastaveniu premávky električiek cez Námestie SNP, kde sa popoludní uskutoční hlavný program osláv.

Polícia odporúča účastníkom využiť na dopravu do centra mestskú hromadnú dopravu (MHD). „Rešpektujte platné protipandemické opatrenia, organizátorov a aj pokyny mestských policajtov, ktorí budú na mieste dohliadať na dodržiavanie verejného poriadku,“ vyzvala mestská polícia.

Šoférom, ktorí využívajú parkovacie miesta na námestí alebo v jeho okolí, odporúča zvážiť odjazd s vozidlami ešte pred podujatím. Dopravný podnik Bratislava (DPB) pripravil náhradné trasy liniek, ak pre oslavy bude obmedzená MHD.

Slovenskí hokejoví reprezentanti, ktorí na zimných olympijských hrách v Pekingu získali bronzovú medailu, sa v utorok vrátia na Slovensko. V Bratislave po 15.30 h bude môcť verejnosť pozdraviť hokejistov počas ich okružnej jazdy kabriobusom.

Trasa povedie z Trnavskej cesty cez Krížnu, Karadžičovu, Dostojevského rad, Rázusovo nábrežie, Staromestskú, Hodžovo námestie, Námestie slobody, Mýtnu, Vazovovu a Radlinského. Na začiatku Račianskej ulice sa autobus otočí a zamieri cez Šancovú a Štefánikovu na Námestie SNP. Okolo 16.30 h tu začne hlavná časť osláv. Uvádza to webová stránka Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Posilnená MHD

Pre popoludňajšie privítanie slovenských hokejových reprezentantov a oslavy zisku bronzovej olympijskej medaily v hlavnom meste posilní Dopravný podnik Bratislava (DPB) niektoré linky MHD smerom do centra. Dopravca zároveň dočasne zmení trasu električkovej linky 1.

DPB na svojom webe spresňuje, že pri smerovaní fanúšikov do centra posilní linky 3, 4 a 9. Po skončení osláv posilní smerom z centra linky 3, 4, 9, 72, 83 a 93.

Zmena trasy električky

Zároveň upozorňuje na operatívnu zmenu organizácie MHD. Tá sa dotkne električkovej linky 1. V čase 16.15 až 17.45 h bude jazdiť z hlavnej železničnej stanice cez Blumentál, Vazovovu, Krížnu, Špitálsku, Centrum, Námestie Ľ. Štúra, nábrežie cez tunel, Obchodnú a späť na Hlavnú stanica. Na trase zastaví na všetkých zastávkach.

V smere na Námestie Ľ. Štúra neobslúži zastávky STU, Vysoká a Poštová. Zastávku Centrum obslúži na Špitálskej ulici (nástupište A). V smere na Hlavnú stanicu neobslúži zastávky Šafárikovo námestie a Centrum. Zastávku Námestie Ľ. Štúra obslúži na nástupišti D.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM