Rôzne

Nedajú si pokoj! Alkohol za volantom spôsobuje tragédie

Najvyššiu hladinu alkoholu namerali 31-ročnej vodičke, ktorá sa dostatočne nevenovala riadeniu a narazila do vozidla stojaceho pred ňou.

Ilustračný obrázok k článku Nedajú si pokoj! Alkohol za volantom spôsobuje tragédie
Zdroj: TASR

Od pondelka do štvrtka tohto týždňa policajti zaznamenali na cestách bratislavského kraja desať vodičov pod vplyvom alkoholu. Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Opitá vodička

Najvyššiu hladinu alkoholu namerali 31-ročnej vodičke, ktorá sa pri prechádzaní ulíc Tomašiková a Gagarinova dostatočne nevenovala riadeniu a narazila do vozidla stojaceho pred ňou.

Podľa dychovej skúšky mala v dychu 1,85 promile alkoholu. Policajti obmedzili jej osobnú slobodu a po vykonaní potrebných úkonov ju umiestnili v cele policajného zaistenia. Čelí obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Na Slovensku platí takzvaná „nulová tolerancia“ výšky hladiny alkoholu v dychu, respektíve v krvi u vodičov, Szeiff však tvrdí, že policajti sa na cestách Bratislavského kraja denne stretávajú s ľuďmi, ktorí zákaz nerešpektujú. Apelujú na vodičov motorových aj nemotorových vozidiel, že alkohol za žiadnych okolností za volant nepatrí.

„Zodpovedným prístupom a dôsledným dodržiavaním pravidiel cestnej premávky vodiči predídu neželaným a tragickým následkom na cestách,“ uzavreli policajti.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM