Krimi

Polícia pri kontrole namerala alkohol u piatich kamionistov a vodiča autobusu, VIDEO

Na Slovensku platí nulová tolerancia alkoholu v dychu, respektíve krvi, vodiča. U jedného z kamionistov dosiahla hladina takmer jedno promile.

Zdroj: Facebook

Bratislavskí dopravní policajti pri pondelňajšej kontrole namerali isté množstvo alkoholu v dychu u piatich vodičov kamiónov a jedného vodiča autobusu.

Alkohol za volantom

Uviedla to bratislavská polícia na sociálnej sieti, kde zverejnila video z kontrolnej policajnej akcie zameranej predovšetkým na dodržiavanie zákazu požívania alkoholu alebo iných návykových látok pred jazdou alebo počas jazdy u vodičov nákladných áut a autobusov.

U jedného z kamionistov dosiahla hladina takmer jedno promile. Na Slovensku platí nulová tolerancia alkoholu v dychu, respektíve krvi, vodiča. „Alkohol ani iné návykové, omamné a psychotropné látky za volant nepatria. Vodiči by si mali uvedomiť, že ich požitím ohrozujú nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky,“ upozorňujú na to bratislavskí policajti. Apelujú na vodičov, aby sa správali zodpovedne.

Vo vykonávaní kontrol, ktorých cieľom je pozitívne ovplyvniť dopravnobezpeč­nostnú situáciu na území Bratislavského kraja, bude polícia pokračovať.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM