Správy

Polícia odmieta tolerovať arogantných vodičov, ktorí zneužívajú jazdné pruhy pre autobusy

Mestskí policajti po dohode s Dopravným podnikom zintenzívňujú kontrolu miest, na ktorých vodiči nedodržiavajú dopravné predpisy a znemožňujú tým bezpečný a plynulý prejazd vozidiel mestskej hromadnej dopravy.

Ilustračný obrázok k článku Polícia odmieta tolerovať arogantných vodičov, ktorí zneužívajú jazdné pruhy pre autobusy
Zdroj: Dnes24.sk

Náčelník mestskej polície Peter Krajíček vydal pokyn, aby mestskí policajti intenzívnejšie kontrolovali miesta, na ktorých vodiči nedodržiavajú dopravné predpisy a znemožňujú tým bezpečný a plynulý prejazd vozidiel mestskej hromadnej dopravy. Bratislava24.sk o tom informovala hovorkyňa Mestskej polície (MsP) hlavného mesta SR Bratislavy Ľubomíra Miklovičová.

„Nebudeme tolerovať vodičov, ktorí nedodržiavaním predpisov znemožňujú bezpečný prejazd vozidiel mestskej hromadnej dopravy, ktoré slúžia Bratislavčanom a návštevníkom mesta. Takéto nezodpovedné správanie nielen spomaľuje verejnú dopravu ale najmä ohrozuje bezpečnosť účastníkov cestnej premávky,“ vyjadril sa náčelník mestskej polície.

Policajti kontrolujú

Mestskí policajti preto v posledných dňoch častejšie kontrolujú, či vodiči nevyužívajú pruhy vyhradené pre mestskú hromadnú dopravu na zastavenie alebo státie vozidla, prípadne či nesprávnym zastavením alebo státím nebránia bezpečnému prejazdu vozidiel mestskej hromadnej dopravy.

„Kontrolujeme tiež, či vodiči nestoja na zastávkach MHD. Zameriavame sa najmä na miesta, na ktoré nás upozornil Dopravný podnik hlavného mesta SR Bratislavy. Ide napríklad o ulice Štefánikova, Šancova, Mickiewiczova, Trenčianska, Obchodná, Vazovova, Záhradnícka,“ priblížila hovorkyňa MsP.

Polícia intenzívnejšie kontroluje aj situáciu pri Národnom onkologickom ústave a Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb, kde zaznamenáva prípady, že nesprávnym parkovaním nie je umožnený prejazd vozidiel MHD.

„Zameriavame sa aj na okolie autobusovej stanice a Hlavnej stanice, najmä v piatok a v nedeľu v popoludňajších hodinách. V uplynulých dňoch sme zaznamenali najviac priestupkov na Mýtnej, Šancovej a Štefánikovej ulici,“ informovala hovorkyňa.

Pozor na pokuty

Mestskí policajti môžu za porušenie predpisov súvisiacich s bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky udeliť pokutu do výšky 50 eur alebo dať pokyn na odtiahnutie vozidla. Pokyn na odtiahnutie vozidla môže dať aj policajný zbor.

Mestská polícia podľa zákona nemôže kontrolovať, či jazdné pruhy vyhradené pre vozidlá mestskej hromadnej dopravy využívajú na prejazd aj vodiči iných vozidiel. Ide o kompetenciu policajného zboru.

Čítajte aj: Najnehodovejším úsekom v Bratislave je Račianska ulica

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM