Krimi

Polícia objasnila sériu drobných krádeží v bratislavskej Petržalke

Polícii sa podarilo objasniť sériu drobných krádeží, ku ktorým došlo v priebehu mesiacov február a marec v bratislavskej Petržalke. Priamo pri čine vo štvrtok 10.marca zadržala dvojicu mužov.

Ilustračný obrázok k článku Polícia objasnila sériu drobných krádeží v bratislavskej Petržalke
Zdroj: Dnes24.sk

Muži podľa obvinenia uskutočnili vo štvrtok až dve vlámania. Najprv okolo polnoci poškodili elektromagnetický zámok na bytovom dome na Hálovej ulici a neskôr sa snažili kliešťami otvoriť zámok na jednej z pivníc.

Ich cieľom bola krádež bicyklov. To sa im nepodarilo a z miesta ušli, informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. O dve hodiny neskôr páchatelia poškodili magnetický zámok na bytovom dome na Rusovskej ceste. V podzemnej garáži domu odcudzili zo zamknutej pivnice výhrevnú podušku na sedadlo auta a z prízemia domu bicykel.

Pri úteku z bytovky ich zadržali pracovníci bezpečnostnej služby, ktorí privolali policajnú hliadku.

Hodnota ukradnutých vecí predstavuje 428 eur, škoda spôsobená na bytových domoch 240 eur. Vyšetrovanie ukázalo, že 28-ročný Michal P. sa v priebehu februára vlámal i do bytového domu na Lenardovej ulici, odkiaľ ukradol bicykel v hodnote 382 eur a detský kočík v hodnote 25 eur. Za podobný skutok bol Michal P. odsúdený už i v minulosti. Lucian R. doteraz trestaný nebol.

Prečítajte si tiež: Zlodej chcel z potravín odísť bez platenia, pri úteku napadol ľudí kuchynským nožom

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM