Krimi

Polícia na festivale zaistila podozrivú látku aj mladých pod vplyvom alkohololu

Policajti počas kontrol v Sade Janka Kráľa zaistili tabakovú fajku, plastové obaly s neznámou zelenou sušenou rastlinou a s bielou kryštalickou látkou.

Ilustračný obrázok k článku Polícia na festivale zaistila podozrivú látku aj mladých pod vplyvom alkohololu
Zdroj: TASR

Alkohol a drogy na festivale

Podozrivý materiál aj osoby mladšie ako 18 rokov pod vplyvom alkoholu zaistili policajti v Bratislave počas festivalu elektronickej tanečnej hudby. Podujatie sa konalo v piatok a sobotu v Petržalke.

Policajti počas kontrol v Sade Janka Kráľa zaistili tabakovú fajku, plastové obaly s neznámou zelenou sušenou rastlinou, ako aj s bielou kryštalickou látkou. Podozrivých zadržali a zaistený materiál zaslali na expertízne skúmanie. Piati podozriví muži a jedna žena boli po vykonaní potrebných procesných úkonov prepustení na slobodu.

Zadržali drogy

V ďalšom prípade pri kontrole muža v priestoroch pláže na Viedenskej ceste policajti zaistili desať tabletiek rôznych farieb, ktorých chemická analýza na Kriminalisticko-expertíznom ústave Policajného zboru potvrdila prítomnosť účinnej látky metyléndioxyme­tamfetamín (MDMA – extáza). Zo znaleckého posudku vyplýva, že desať zaistených tabletiek predstavuje desať jednotlivých dávok drogy.

Myjavčan, u ktorého policajti podozrivé tabletky zaistili, už čelí obvineniu zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Stíhaný je na slobode.

Nevhodný prázdninový program

V Sade Janka Kráľa a jeho okolí sa pohybovali aj mladiství, ktorých policajti podrobili dychovej skúške. U siedmich sa skončila s pozitívnym výsledkom. Chlapci a dievčatá vo veku od 14 do 17 rokov nafúkali od 0,10 do 0,32 mg/l alkoholu. Na policajnom oddelení sa potom stretli so sociálnymi pracovníkmi a svojimi rodičmi. Zistené priestupky policajti postúpia vecne a miestne príslušným správnym orgánom na ďalšie konanie vo veci. Informovala o tom Lucia Mihalíková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM