Rôzne

Polícia je aktívna na Facebooku: Jej stránka prispieva k vyšetrovaniu trestnej činnosti

Polícia je na sociálnej sieti aktívna už viac ako rok. Ľudia sa na nej aktívne zapájajú a pomáhajú mužom zákona v ich práci.

Ilustračný obrázok k článku Polícia je aktívna na Facebooku: Jej stránka prispieva k vyšetrovaniu trestnej činnosti
Zdroj: Facebook

Oficiálna stránka Policajného zboru na sociálnej sieti Facebook s názvom Polícia Slovenskej republiky od svojho spustenia prispieva k vyšetrovaniu trestnej činnosti. Uviedol to hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

Oficiálna stránka Policajného zboru bola spustená v apríli minulého roka a v krátkom čase sa stala najsledovanejšou stránkou na sociálnej sieti spomedzi štátnych inštitúcií. Za necelý rok presiahla hranicu 100 000 fanúšikov a momentálne je ich už nad 130 000. „Dodávame, že denne je od verejnosti prijatých v priemere 25 súkromných správ,“ povedal ďalej hovorca.

„Chcem sa poďakovať občanom, ktorí nám prostredníctvom modernej formy komunikácie posielajú informácie, ktoré využívame či už na vyšetrovanie prípadov trestných činov, alebo v pátraní po hľadaných a nezvestných osobách. Svoju zásluhu na tom majú aj tí, ktorí naše výzvy o pomoc šíria ďalej medzi svojich priateľov,“ povedal v utorok prezident Policajného zboru Milan Lučanský.

On-line komunikácia s verejnosťou poskytuje pre mnohých občanov alternatívu pre číslo 158, na ktoré by sa možno zdráhali zavolať. On-line komunikácia na Facebooku však nie je zabezpečená 24 hodín denne a neslúži pre život ohrozujúce prípady. Vtedy sú občania povinní bezodkladne volať na číslo 158, dodal Wäldl.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM