Rôzne Správy

Polícia bude v STREHU: Kvôli zápasu Slovan - Bazilej počítajte aj s obmedzením dopravy

Muži zákona upozornil aj na možnosť vzniku komplikácií v cestnej premávke v dôsledku presunov fanúšikov. Zápas je vyhodnotený ako rizikový z hľadiska bezpečnosti.

Ilustračný obrázok k článku Polícia bude v STREHU: Kvôli zápasu Slovan - Bazilej počítajte aj s obmedzením dopravy
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Bratislavskí policajti pripravili v súvislosti so štvrtkovým zápasom futbalovej Európskej konferenčnej ligy medzi ŠK Slovan Bratislava a FC Bazilej bezpečnostné opatrenia. Obmedzenia sa budú týkať najmä Bajkalskej, Príkopovej, Tegelhoffovej a Kalinčiakovej ulice. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Rizikový zápas

„Cieľom bude ochrana života, zdravia a majetku občanov, zabezpečenie verejného poriadku, ako aj bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky na území Bratislavy,“ priblížil Szeiff. Doplnil, že futbalový zápas označil organizátor podujatia za rizikový.

Polícia predpokladá vznik bezpečnostných rizík na štadióne, ale aj mimo neho.

Zároveň upozornil aj na možnosť vzniku komplikácií v cestnej premávke v dôsledku presunov fanúšikov. „Dopravní policajti budú počas priebehu bezpečnostného opatrenia situáciu monitorovať a podľa jej vývoja budú pripravení reagovať operatívne,“ uviedol Szeiff. O ďalších dopravných obmedzeniach bude verejnosť včas informovaná.

Polícia v súvislosti s futbalovým zápasom žiada občanov, aby rešpektovali prípadné pokyny a výzvy polície a aby boli ohľaduplní voči ostatným občanom. „Na narušenia verejného poriadku a obmedzenia v cestnej premávke, spôsobené zo strany fanúšikov oboch klubov, budú policajti adekvátne reagovať a využijú všetky zákonné možnosti na zjednanie nápravy,“ upozornil hovorca.

Posilnená MHD

Dopravný podnik Bratislava (DPB) posilní vo štvrtok večer po skončení futbalového zápasu ŠK Slovan Bratislava – FC Bazilej na Tehelnom poli spoje MHD. Posilnenie sa bude týkať električkovej linky 4 a autobusových liniek 39, 61 a 98. Pre TASR to uviedol hovorca DPB Martin Chlebovec.

Po skončení futbalového zápasu budú na základe pokynov dispečingu podľa potreby medzi riadne spoje operatívne vkladané posilové spoje. Bude to v čase medzi 22.00 a 24.00 h,“ priblížil Chlebovec.

Linka 4 bude odchádzať zo zastávky Nová doba smer centrum, Karlova Ves a Dúbravka, ale zároveň aj smerom na Zlaté piesky. Linka 39 bude odchádzať zo zastávky Bajkalská smer Račianske mýto, Zochova a Slávičie údolie.

Odchádzať odtiaľ bude aj linka 61 smer Trnavské mýto, Račianske mýto a Hlavná stanica. Linka 98 bude odchádzať zo zastávky Nová doba smerom do Petržalky. „V prípade uzatvorenia Bajkalskej ulice pôjde až zo zastávky Bajkalská,“ podotýka mestský dopravca.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM