Rôzne Správy

Policajti v Chorvátsku: Hľadali stratenú svokru a riešili agresívnych Slovákov

Aj počas tohtoročnej dovolenkovej sezóny sa v Chorvátsku nachádzajú slovenskí muži zákona. Pozrite si prípady, ktoré pomáhali riešiť počas uplynulého týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Policajti v Chorvátsku: Hľadali stratenú svokru a riešili agresívnych Slovákov
Zdroj: TASR

Možno ste sa zamýšľali nad tým, aké prípady musia riešiť slovenskí policajti, ktorí sa nachádzajú v obľúbenej dovolenkovej destinácii. Polícia na svojom účte na Facebooku zverejnila výber niektorých udalostí, ktoré pomáhali riešiť.

Výber sa začína najväčšou kuriozitou. Policajti pomáhali hľadať svokru, ktorá sa dovolenkárom stratila na 24 hodín. Napokon zistili, kde sa nachádza. Milá pani sa rozhodla, že sa vlakom vyberie späť domov.

Slovenskí muži zákona sa zúčastnili na podujatí o varení. Pomáhali dozerať na jeho bezpečný priebeh. Ratovali aj nevládneho psa, ktorému zabezpečili príchod veterinára. Už tradične riešili aj stratu cestovných dokladov.

Veľké srdce ukázali v prípade otca, ktorého chorá dcéra skončila v nemocnici. Dobrú vizitku nám nespravila partia Slovákov, ktorá mala byť podľa polície agresívna. Slováci nechceli zaplatiť hotelu za doplnkové služby, ktoré využili.

Policajti neváhali vytiahnuť štartovacie káble. Slovákom nechcelo naštartovať auto, tak zakročili muži zákona a dodali trocha „šťavy“. Ďalšiemu dovolenkárovi odporučili predajcu s náhradnými súčiastkami, nakoľko sa mu pokazilo auto.

Jeden z dovolenkárov musel zaplatiť mastnú pokutu. Slovenskí policajti mu vysvetlili, že na hraniciach mal nahlásiť, že si so sebou berie plynovú pištoľ a vyhol by sa tak pokute.

Muži zákona poskytli pomoc pri riešení prípadov, keď našim turistom na parkoviskách oškreli autá. Policajti však nepomáhajú len slovenským turistom. Čechom pomáhali tlmočiť z chorvátčiny.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM