Nina Táborská Krimi

Policajti objasnili prípady krádeží v stávkových kanceláriách. Stále pátrajú po jednom z podozrivých

Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV intenzívne pracovali na prípadoch krádeží vlámaním, ku ktorým došlo ešte v prvej polovici októbra. Podarilo sa im dolapiť jedného z dvoch podozrivých Bratislavčanov. Po 37-ročnom Jánovi Valentínovi intenzívne pátrajú.

Ilustračný obrázok k článku Policajti objasnili prípady krádeží v stávkových kanceláriách. Stále pátrajú po jednom z podozrivých
Zdroj: Policajný zbor SR

Ako pre Bratislava24.sk potvrdila Hovorkyňa KR PZ Karina Považanová, obvineným mužom – 35-ročnému Andrejovi a 37-ročnému Jánovi, ktorí majú na svedomí dve krádeže v stávkových kanceláriách na Heyrovského a Borskej ulici, hrozí trest odňatia slobody v trvaní 6 mesiacov až 3 roky.

Prvú krádež mali obvinení spáchať 06. októbra 2014. Po násilnom prekonaní vchodových dverí mali obvinení vstúpiť do priestorov stávkovej kancelárie na Heyrovského ulici. Zo stávkovej kancelárie následne odcudzili finančnú hotovosť vo výške 35,–€ a bezpečnostnú kovovú skriňu.

Jej obsahom bola finančná hotovosť vo výške viac ako 3-tisíc eur a rôzne stieracie žreby. Škoda, ktorá poškodenej spoločnosti krádežou vznikla, bola vyčíslená vo výške viac ako 6600 eur, škoda poškodením vo výške 80 eur.

Obdobný scenár mali obvinení zopakovať aj počas noci z 10. októbra 2014 na 11. októbra 2014. Tento krát zo stávkovej kancelárie na Borskej ulici odcudzili plechovú skriňu s obsahom finančnej hotovosti vo výške viac ako 4100 eur.

Poškodeným spoločnostiam tak spôsobili škodu krádežou vo výške viac ako 9 200 eur, škoda poškodením vchodových dverí bola vyčíslená vo výške 80 eur.

V rámci objasňovania tejto majetkovej trestnej činnosti vykonali policajti štvrtého bratislavského okresu viacero procesných úkonov, pri ktorých zaistili veci použité pri páchaní tejto trestnej činnosti.

Pri výkone prehliadky iných priestorov policajti v mestskej časti Vrakuňa v osobnom motorovom vozidle Audi A4 zaistili náradie, kuklu a rukavice, ktoré mali obvinení muži použiť pri spáchaní vyšetrovaných skutkov. Policajtom sa v katastri obce Blahová podarilo zaistiť aj jeden z odcudzených trezorov.

Po obvinenom 37-ročnom Jánovi Valentínovi, bytom Poľnohospodárska 49, Bratislava policajti stále pátrajú. Ako informuje Považanová, „Valentín sa nezdržiava na meiste svojho bydliska a jeho súčasný pobyt či pohyb nie je známy.“ Jeho fotografiu nájdete v galérii.

V tejto súvislosti sa polícia so žiadosťou o pomoc pri pátraní po obvinenom 37-ročnom Jánovi Valentínovi obracia aj na verejnosť. Akékoľvek informácie, ktoré by mohli viesť k vypátraniu obvinenej osoby na fotografii, oznámte na bezplatnom číslo polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Policajti objasnili prípady krádeží v stávkových kanceláriách
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM