han Rôzne

Policajti KONTROLUJÚ čerené pruhy z bicyklov : Zastavíte na nich a máte to aj za 50! FOTO

Na bratislavských cestách sa rozmohlo nové značenie cyklopruhov v červených farbách. Šoféri vozidiel, pozor. Nemôžete na nich zastaviť, ani na chvíľu!

Ilustračný obrázok k článku Policajti KONTROLUJÚ čerené pruhy z bicyklov : Zastavíte na nich a máte to aj za 50! FOTO
12
Galéria

Nové pruhy patria cyklistom, preto ak auto na nich odstavíte, riskujete pokutu. „Mestská polícia Bratislava totiž v týchto týždňoch zintenzívňuje kontroly zákazu zastavenia a státia na cyklopruhoch. Deje sa tak najmä v problémových lokalitách, ako napríklad Dunajská, Krížna, ulica Mlynské nivy či Banskobystrická. Odstavenie auta v cyklopruhu nie je len spoločensky odsudzované, ale aj zakázané zákonom,“ napísal na sociálnu sieť primátor Bratislavy Matúš Vallo.

„Hrozí vám pokuta do výšky 50€, keďže takýmto konaním ohrozujete bezpečnosť cyklistiek a cyklistov, ktorí musia vaše vozidlo obísť a vojsť tak do jazdného pruhu,“ dodal Vallo.

Zvýšené kontroly

Aby boli kontroly intenzívnejšie, mestskí policajti ho začali takisto využívať bicykle. „Bicykel je v Bratislave často najefektívnejší spôsob prepravy. A vedia to aj naše policajtky a policajti. Aj preto v tieto dni kontrolujú cyklistické chodníky aj z bicyklov,“ potvrdzuje Mestská polícia Bratislava na Facebooku.

Niečo k cyklopruhom od mestskej polície

  • Bratislava – hlavné mesto SR spustila kampaň „ANI NA MINÚTKU“, ktorej cieľom je pripomenúť motoristom, že jazda, státie alebo zastavenie na cyklocestách nie je v žiadnom prípade povolená.
  • Cyklopruhy denne využívajú tisícky cyklistov a cyklistiek a medzi nimi aj veľké množstvo detí. Vodič, blokujúci autom cyklopruh, ich reálne ohrozuje a pri obchádzaní vznikajú nebezpečné situácie.
  • Mestská polícia Bratislava v tomto období zintenzívňuje kontroly cyklotrás a pristupuje k vyšším pokutám.
  • Bezpečný priestor pre cyklistov pomáha totiž aj ľuďom, ktorí z nejakého dôvodu nemôžu alebo nechcú vymeniť auto za verejnú dopravu alebo bicykel.
  • Ak ste svedkom páchania priestupku, neváhajte a ozvite sa nám prostredníctvom linky 159. Je to najrýchlejší a najjednoduchší spôsob, ako riešiť nebezpečné situácie v našich uliciach.

KLIKNITE aj na tieto články:

Nových cyklopruhov po meste pribúda
12
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM